" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Το νερό είναι το δεύτερο βασικό στοιχείο της ζωής μετά τον αέρα. Και, ως γνωστόν, είμαστε τουλάχιστον 70% νερό!

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του καθαρού τρεχούμενου νερού αναγνωρίστηκαν και εφαρμόστηκαν σε όλα σχεδόν τα θεραπευτικά συστήματα της αρχαιότητας (ασκληπιεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, θεραπευτήρια αγιουρβέδα στην ασιατική, κλπ.)

Ακούγεται περίεργο, αλλά οι περισσότεροι ζούμε στα όρια της αφυδάτωσης! Η πηγή άπειρων ασθενειών βρίσκεται εκεί, στην έλλειψη αρκετής ποσότητας καθαρού νερού στον οργανισμό. Ακόμα και στις δυτικές χώρες, όπου υποτίθεται πως έχουν λυθεί τα προβλήματα ανεπάρκειας πόσιμου νερού που έχει π.χ. η Αφρική, οι άνθρωποι έχουν την κάκιστη συνήθεια να μην πίνουν αρκετό νερό.

Στην κλασσική ερώτηση πόσο νερό πρέπει να πίνουμε η συνήθης απάντηση είναι 2 λίτρα τη μέρα. Είναι κατανοητό βέβαια ότι πρόκειται για έναν μέσο όρο, αφού υπάρχουν τεράστιες διαφορές από άνθρωπο σε άνθρωπο, άλλες ανάγκες ανάλογα με την εποχή ή την εργασία, κλπ. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να διψάσουμε. Η συχνή ενυδάτωση είναι το μυστικό.

Το νερό παίρνει μέρος σε όλες τις βιοχημικές λειτουργίες του σώματός μας, αραιώνει το αίμα ώστε να πηγαίνει μέσω των τριχοειδών αγγείων παντού, αποτοξινώνει το σώμα μέσω της εφίδρωσης και της ούρησης. Και πολλά άλλα…

Το νερό πρέπει να είναι καθαρό και όχι στάσιμο.

Η ποιότητα του νερού της βρύσης στις δυτικές χώρες είναι πολύ σχετική λόγω βιομηχανικής ρύπανσης ποταμών, ακόμα και πηγών. Απ’ την άλλη η παραγωγή εμφιαλωμένου νερού επιβαρύνει τρομακτικά το περιβάλλον, εξαιτίας των πλαστικών μπουκαλιών. Η δε ποιότητα του εμφιαλωμένου νερού είναι επίσης κακή, λόγω συνθηκών μεταφοράς & αποθήκευσης – βλ. έκθεση στον ήλιο, αλλαγές θερμοκρασίας, κλπ.

Προτιμάτε λοιπόν, νερό της βρύσης με ένα καλό φίλτρο, παρά το εμφιαλωμένο σε πλαστικό μπουκάλι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 11:26

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.