" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η άριστη και αθώα κυρία Νικολάου Κύριο

Η κυρία Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, αποτελεί κεφάλαιο, αποτελεί παρακαταθήκη (asset) για τη μικρή και πτωχευμένη Ελλάδα.

Αυτό μάλλον πιστεύει η ίδια

Είναι πραγματικά γεγονός υψηλής αισθητικής και πολιτισμού η αξιοποίηση ενός τέτοιου ανθρώπου στη θέση της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής.  Μία γυναίκα με τις σπουδές της Σοφίας Νικολάου δεν θα μπορούσε παρά να μηνύσει τους εγκληματίες που έριξαν φεϊγ-βολάν, στον δρόμο έξω από το σπίτι της. Η ρίψη φέιγ βολάν αποτελεί έγκλημα και μάλιστα ιδιώνυμο, για την κυρία Νικολάου που στη μήνυση της κατηγορεί τους «ρίπτες» των φέιγ βολάν για  «απειλή και έργω εξύβριση»

Αυτό σίγουρα το πιστεύει η ίδια

Η κυρία Νικολάου δεν εξυβρίζει, ούτε λόγω ούτε έργω. Δεν προσβάλλει την κοινωνία. Δεν εγκληματεί εις βάρος της κοινωνίας.

Είναι γνωστά αυτά άλλωστε.  Μόνο στην ίδια

Η κυρία Νικολάου, σε μόλις 16 μήνες θητείας στη θέση της γενικής γραμματέως κατάφερε πολύ περισσότερα από όσα θα είχε καταφέρει αν είχε εκλεγεί ως βουλευτίνα (βουλεύτρια κατ’ άλλους), στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Είναι η κυρία Νικολάου που:

  • υπέγραψε πλήθος αμφιλεγόμενων αποφάσεων ανάθεσης έργων για την προμήθεια υγειονομικού υλικού στις φυλακές αλλά και για την προστασία τους, συνολικού κόστους 1.747.935,6 ευρώ (με ΦΠΑ αν αυτό σας απασχολεί).
  • Ενέκρινε την προμήθεια rapid test «SARS-CoV-2 Antigen Kit (Colloidal Gold)» για την κάλυψη των αναγκών των Καταστημάτων Κράτησης της από την κινεζική εταιρεία Goldsite Diagnostics, που δεν έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,
  • Ανέθεσε απευθείας την απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία των φυλακών της χώρας σε εταιρεία που είχε επεκτείνει το αντικείμενό της για να συμπεριλάβει την απολύμανση εννέα ημέρες πριν την υπογραφή της σύμβασης, και την προμήθεια καθαριστικών για τις φυλακές σε εταιρεία που ιδρύθηκε πέντε ημέρες προτού την αναλάβει
  • Πέρα από την υψηλή παραγωγικότητα της σε αναθέσεις, η κυρία Νικολάου φρόντισε να εξασφαλίσει και υψηλά standards της προσωπικής της διαβίωσης, με έγκριση σχετικών δαπανών που μοιάζουν με απευθείας φτύσιμο στα μούτρα μίας πτωχευμένης και δοκιμαζόμενης κοινωνίας (ΕΦΣΥΝ 31/7/2020)
  • Μέσα σε όλα τα παραπάνω «αγαθά» της «αθώας ως περιστερά» κυρίας Νικολάου, προέκυψε και το θέμα με το αν διαθέτει τους τίτλους που θέλει –η ίδια- να κατέχει. Στις 31/7/2020, 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ προκειμένου να προσκομιστούν οι τίτλοι σπουδών της κυρίας Νικολάου «Σύμφωνα με το αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βιογραφικό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, η Γ.Γ. κ. Σοφία Νικολάου δηλώνει ότι το 1996 άρχισε τη φοίτησή της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2001. Επίσης, στο ίδιο βιογραφικό αναγράφεται επί λέξει ότι «... το 2001, σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, στη Γαλλία.».

Επειδή από την παραπάνω εξαιρετικά διφορούμενη, ασαφή και αόριστη αναφορά στο βιογραφικό της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου, δεν προκύπτει σαφώς ούτε η διάρκεια των σπουδών της, ούτε αν αυτή απέκτησε τελικά κάποιον τίτλο σπουδών από το ως άνω αναφερόμενο Γαλλικό Πανεπιστήμιο.

 Παρακαλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να καταθέσουν στο σώμα:

 Αντίγραφο τίτλου σπουδών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre της Γαλλίας, της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου»

Έκτοτε, με ανάθεση στον πρέσbη στη Γαλλία, να τακτοποιήσει το θέμα, περιμένουμε όλοι

 Απορία ψάλτου ….βηξ. Γνωρίζετε βέβαια και τα περί της γυναίκας του Καίσαρα

 Trik3

Ένα φέιγ βολάν, τεκμήριο εγκλήματος

Απολυμάνσεις – μυοκτονίες αλλά όχι αποσυμφόρηση

Η  καλή κυρία Νικολάου, που κόπτεται για απολύμανση, μυοκτονία και προμήθεια rapid tests, δεν έκανε τα βασικά. Να αποσυμφορήσει τις φυλακές, προκειμένου να μην αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Και μάλιστα όχι από άγνοια, αλλά όπως διαφάνηκε πολλάκις, από εκδικητικότητα.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορικής Ανατροπής είχε καταγγείλει την Σ. Νικολάου για απόκρυψη στοιχείων, που διακινδυνεύει ζωές, στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Στη σχετική καταγγελία η Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορικής Ανατροπής αναφέρει

«Η διασπορά του ιού εξαπλώνεται με βεβαιωμένα κρούσματα σε κρατούμενους των φυλακών Γρεβενών, Νιγρίτας, Κέρκυρας, κλπ. Πολλά τα βεβαιωμένα κρούσματα σωφρονιστικών υπαλλήλων, που καταγγέλλουν ότι ο ιός έχει ήδη μπει σε πάνω από τα μισά σωφρονιστικά ιδρύματα».

Αυτό στις 13/11/2020. Την ώρα που τα κρούσματα στις φυλακές είχαν ανέλθει σε 208 και ήδη οι νεκροί από τον ιό ήταν 2 στα Διαβατά, με πληρότητα 140%. Σήμερα οι αριθμοί αυτοί καλπάζουν και με την αδιαφορία της κυρίας Νικολάου, η οποία αρκέστηκε στην …προμήθεια υλικών.

Trik2

Είναι αυτονόητο αλλά η κυρία Νικολάου έχει τη δική της άποψη

Η υπόθεση Δημάκη

Η άριστη κυρία Νικολάου είχε αναρτήσει στις 24/5/2020 στο Twitter το ακόλουθο tweett

Το να σου κουνάνε το δάχτυλο για δήθεν άσκηση πολιτικής στην περίπτωση Δημάκη με εμμονές και φανατισμό, άνθρωποι που έκαναν σημαία την ιδεοληψία, είναι τουλάχιστον αστείο. Μόνη απάντηση, η νομιμότητα. Γιατί στις δικές μας βάρδιες... δεν θέλουμε "στραβές". @RenaDourou

Η «περίπτωση Δημάκη» ήταν η περίπτωση του κρατούμενου στις φυλακές Γρεβενών, φοιτητή του Πολιτικού της Νομικής, ο οποίος μετά τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, πρέμεινε στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών και πέρα από την περίοδο της καραντίνας. Ο αποκλεισμός του δε, από τη δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων του συνεχίστηκε και μετά την επιστροφή του στο κελί. Σε μία απαράδεκτη διαδικασία, που σκοπό είχε να παράσχει δικαιολογίες για τη βαρβαρότητα του αποκλεισμού ενός αρίστου πράγματι φοιτητή, ο Δημάκης προχώρησε απεργία πείνας, που εξελίχθηκε και σε απεργία δίψας.

Twit 20200524

Η κυρία Νικολάου, με το παραπάνω tweet ομολογεί πως έβλεπε την απεργία πείνας και δίψας ενός ανθρώπου που προοδεύει, παρά τις συνθήκες του ψευδεπίγραφου ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος, ως εμμονές  και την πανταχόθεν κατακραυγή (από πολιτικούς, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς κ.ά) σαν κούνημα του δαχτύλου.

 Η κυρία Νικολάου, που δεν έχει ελεγχθεί ή διωχθεί για κανένα από τα παραπτώματα της, φρόντισε να μηνύσει αυτούς που έριξαν τρικάκια, στον δρόμο μπροστά από το σπίτι της.

Φρουρός της νομιμότητας η κυρία Νικολάου. Μπορεί να ελέγχεται για όσα παράνομα και απαράδεκτα, αλλά εκείνη πρώτη απ’ όλους θα τηρήσει τους νόμους. Τους νόμους που η ίδια φροντίζει να τους υπηρετεί κατά το δοκούν.

Το γεγονός πως η κυρία Νικολάου βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται, προκαλεί. Προκαλεί και φτύνει κατά πρόσωπο μία ολόκληρη κοινωνία, που όμως δεν αντιδρά. Το πρόσφατο περιστατικό με τα φέιγ-βολάν είναι μία αφετηρία σκέψης για τον υπεύθυνο υπουργό και κυρίως τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αν έχουν ορθή κρίση (λέμε τώρα) θα έβλεπαν την αλήθεια, πίσω από το καταγγελλόμενο από την «παθούσα». Θα έβλεπαν μία κοινωνία που μόλις άκουσε για τα τρικάκια, χαμογέλασε και σκέφτηκε πως «καλά της έκαναν».  Και αμέσως θα την απομάκρυναν από τη χρυσοφόρο θέση, για να περισώσουν οτιδήποτε αν σώζεται. Αν σώζεται γι' αυτούς τίποτα πια.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 11:04

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.