" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Μεγάλη έρευνα της Attica Voice. Ποιον θα ανεβάζατε στο βάθρο; Κύριο

Η Attica Voice πιστή στον θεσμό της λαϊκής συμμετοχής, στην ανάδειξη της Ιστορίας του τόπου, με την ευκαιρία της κατ’ ευφημισμό, ανάπλασης της πλατείας Δ.Ρ. Θεοχάρη, παλαιότερα γνωστότερης ως «Πλατεία Ταχυδρομείου», αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα έκφρασης στους ίδιους τους δημότες, για την επιλογή του αγάλματος που θα φιλοξενήσει, στο άδειο βάθρο της.

Η Ιστορία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζει κανείς μαζί της. Ο Κάτωνας ο πρεσβύτερος μάλιστα δήλωνε πως θα προτιμούσε οι άνθρωποι να ρωτούν στο μέλλον γιατί δεν έκαναν άγαλμα για τον Κάτωνα παρά γιατί του έκαναν (άγαλμα). Το ίδιο πάνω κάτω εννοούσε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος που αστειευόταν, μιμούμενος τον Μικελάντζελο, πως «όσο περισσότερο μάρμαρο, τόσο μικρότερο το άγαλμα», υπονοώντας μάλλον, μικρό ανάστημα για τον τιμώμενο. Με λίγα λόγια, κανείς από τους  δυο δεν ήταν φίλος των ανδριάντων ή των προτομών, όσο ζούσε.  Μάλλον και μετά θάνατον την ίδια γνώμη θα έχουν.

Πέρα από αυτό που ήθελαν οι διάφοροι «μεγάλοι» της ανθρώπινης Ιστορίας, υπάρχει και το τι θέλει ο λαός. Μάλιστα η λαϊκή βούληση, συστηματικά  αξιοποιείται ως χρήσιμο πρόσχημα, εκεί που ο λαός περιφρονείται από την εξουσία.

Η Attica Voice τιμώντας την σύγχρονη ελληνική Ιστορία, καλεί τους ίδιους τους πολίτες να αποφασίσουν ποιον ή ποια θα ανεβάσουν στο βάθρο της πλατείας Δ.Ρ. Θεοχάρη, παλαιότερα  γνωστή ως Ταχυδρομείου. Καλείστε να ψηφίσετε από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην σχετική λίστα που ακολουθεί. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν και επίσημα, σε ειδική τελετή, για την οποία θα ενημερώσουμε την ημέρα λήξης της ψηφοφορίας

Στην επιλογή σας να λάβετε υπόψη και την εικόνα που συνοδεύει τις υποψηφιότητες, αφού θα είναι και η τελική απεικόνιση σε γλυπτό, του προσώπου που ενδεχομένως λάβει την τιμή που του επιφυλάσσει ο δήμος της Ραφήνας.

Η Συντακτική Ομάδα της Attica Voice, προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες να λάβουν την απόφαση τους έχοντας όσο γίνεται πιο αφαιρική άποψη επί των προσώπων, προτίθεται να προχωρήσει και στην προσθήκη λίγων λεπτομερειών, μία σύνοψη της αξίας των υποψηφίων. Αν λοιπόν προβληματίζεστε, δεν εχετε παρά να πειρμένετε λίγο για τη σχετική ενημέρωση. Αν όμως είστε σίγουροι, δαγκώστε το ποντίκι και επιλέξτε τη βουλίτσα αριστερά από το όνομα του κάθε υποψηφίου, πιέστε με δύναμη το πλήκτρο Vote και καθαρίσατε.

Ποιον θα ανεβάζατε στο βάθρο;
Σημείωση για τους ψηφοφόρους: Λόγω μεγάλης συμμετοχής και επειδή οι δυνατότητες του atticavoice.gr είναι πεπερασμένες, αν δεν λειτουργήσει η ψηφοφορία εδώ, μπορείτε να ψηφίσετε και μέσω του Εδώ είναι Αττική στο facebook, στο @AtticaV στο Twitter ή απευθείας  στον πάροχο κάνοντας κλικ εδώ 
και να δείτε τα αποτελέσματα κάνοντας κλικ εδώ
Πρόκειται για διαφορετικούς τρόπους πρόσβασης στην ψηφοφορία
Τον δήμαρχο Ευάγγελο Μπουρνούς
Το ζεύγος Πατούλη
Τον Γιάννη Γαλάτη
Τον Κούλη Μητσοτάκη
Τη Ραχήλ Μακρή
Τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο
Το ζεύγος Μπεκούγια με τον πυροσβεστήρα τους
Τον Άδωνι (προσφέρεται και με νανογιλέκο)
 
 
 
 
 
 
Create your own surveys

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 11:00

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.