" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Κορωνοπάρτυ υψηλών προσώπων Κύριο

Το Πάσχα του 2018, ο τότε δήμαρχος  Ναυπλιέων, Δ. Κωστούρος, δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Μέσα στην προετοιμασία και καλλιέργεια επικοινωνιακού κλίματος, ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έκανε αυτό που χαρακτηρίζει τους υπερφίαλους και αλαζόνες. Διατράνωσε την έπαρση του οργανώνοντας ένα πασχαλινό γεύμα «αγάπης», που το διαφήμισε με τον χειρότερο τρόπο. Τρόπο αποκαλυπτικό όμως για το πως σκέφτονται και τι επιδιώκουν, οι  αγαθοί πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί κλπ, προσφέροντες «γεύματα αγάπης».

Με την παράγραφο που ακολουθεί, ο «χορηγός» κατάφερε να μην εμφανιστεί ούτε ένας άνθρωπος στο γεύμα που οργάνωνε. Ούτε καν ο μητροπολίτης πήγε (πάντα προσκαλείται και ένας μητροπολίτης όπου προσφέρεται αγάπη).

«Γεύματα αγάπης και αλληλεγγύης σε αστέγους, απόρους και δεκάδες οικογένειες που ζουν στο όριο της φτώχειας θα προσφέρουν και φέτος η εκκλησία και ο Δήμος Ναυπλιέων.

Τα μεγάλο, γιορτινό συσσίτιο θα γίνει, ανήμερα το Πάσχα, όπου φέτος για πρώτη φορά θα σουβλιστούν οι παραδοσιακοί οβελίες στον αύλειο χώρο της Ευαγγελίστριας στην Πρόνοια…»

Θιγμένοι οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόταν το «γεύμα αγάπης» δεν πήγαν. Όπως δεν θα πήγαινε και κανείς, αφού η συμμετοχή του -πίστευε πως- θα τον «στιγμάτιζε» ως αναξιοπαθούντα. Το τραπέζι του δημάρχου ονομάστηκε «το γεύμα της ντροπής» και πέρασε στην ιστορία. Την τοπική αλλά και την «παγκόσμια ιστορία της γκάφας ή της αναισθησίας»

‘Ένα άλλο γεύμα της ντροπής ζήσαμε μέσω του φακού άγνωστης ή αγνώστου εικονολήπτη, που απαθανάτισε την γλεντοκοπούσα παρέα του Κ. Μητσοτάκη, καλεσμένου του βουλευτή του Στεφανάδη, μάζι με άλλα 48 άτομα (με Μητσοτάκη και οικοδεσπότη μας κάνουν 50). Μάλιστα ο (καθηγητής Ιατρικής) Στεφανάδης δήλωνε πως

«τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζιενώ λυπόταν γιατί

«οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας»

Όταν τα έλεγε αυτά ο βουλευτής (και γιατρός) Στεφανάδης, αγνοούσε πως υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες που τον διέψευδαν; Μάλλον, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη, αφού αυτός είναι ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν οι εξουσίες. Σαν ηλίθιους. Να μας λένε ό,τι θέλουν και ό,τι τους βολεύει, την ίδια ώρα που η αλήθεια που διαστρεβλώνουν με τον λόγο τους,  βρίσκεται λαμπρή,  ενώπιον μας

Στο βίντεο ακούγεται γυναικεία φωνή να αναρωτιέται, ανάμεσα σε τσαμπούνες και νταούλια «καλά κι αυτοί θα χωρέσουν όλοι στο σπίτι του Στεφανάδη;»

Και χώρεσαν. Αυτοί, οι «έξω»,  που προκαλούσαν λύπη στον βουλευτή, ανέβηκαν και έγιναν «μέσα». Με τον Μπεμπε-Κούλη, μια παρέα.

Ας δούμε, ας μετρήσουμε  τώρα τις ντροπές.

Των κομματόσκυλων που μαζεύτηκαν να αρπάξουν τη χειραψία (τη αγκωνιά ή τη μπουνιά κατά τα κούλικα COVID ήθη) ως απομεινάρι αρνίσιας ωμοπλάτης.

Του βουλευτή, που μας κοροϊδεύει, όπως του δίδαξε ο αρχηγός του, που μας κοροϊδεύει και αυτός, ήδη από την απογείωση του από την Αθήνα. Μαζί με την υπέρκομψη.

Τη δική μας ντροπή, που τα βλέπουμε και χαχανίζουμε, γιατί ο Μπεμπε-Κούλης διέταξε το χουντικό απόβλητο μεταχειρισμένου προφυλακτικού, να μας προειδοποιήσει και να μας απειλήσει, για την περίπτωση που τολμήσουμε και θυμώσουμε με το αφεντικό του. Το ότι γελάμε μαζί του δεν τον πειράζει καθόλου. Είναι ακίνδυνο.

Αυτών που χορτασμένοι μεν, αδηφάγοι δε, στήνουν διαρκώς κομματικά τραπέζια.

Των κομματόσκυλων του κυνοκομείου του Μπεμπε-Κούλη, που σέρνονται πίσω του και ξεφτιλίζονται με το αζημίωτο*.

Του γιατρού που λέει καταφανέστατα ψέματα.  Από έναν γιατρό θα περίμενε κανείς σοβαρότητα, αν όχι εντιμότητα. Αλλά μάλλον αυτό θα ήταν το παράδοξο για τον γιατρό, αφού συνδυάζει δύο ακόμα αρνητικές ιδιότητες. Εκείνη του καθηγητή Ιατρικής (ταγός του νεποτισμού εξορισμού) και το χειρότερο; Του βουλευτή του Κούλη και συναδέλφου του Άδωνι, του Βορίδη, του Μπογδάνου

Ας συγκρίνουμε τις ντροπές αυτές, με την ντροπή που ένιωσαν οι ενδεείς, που δεν πήγαν στο τραπέζι του δημάρχου του Ναυπλίου, το Πάσχα του 18, όσο και αν το είχαν ανάγκη.  Ανάγκη για να φάνε, όχι να γλείψουν με την προοπτική να «φάνε». Είναι η επιβίωση εναντίον της αξιοπρέπειας. Είναι η προσδοκία της αρπαγής απέναντι από την αξιοπρέπεια. Εμείς διαλέγουμε και τελικά γι ‘ μπορεί και να μας αξίζει ό,τι παθαίνουμε

Για την Ιστορία,στo κορωνοπάρτυ πήραν μέρος, εκτός από τον Κούλη, την υπέρκοψη και τον οικοδεσπότη ιατρό,

ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας (γνωστός λόγω και των σχετικών αστεϊσμών, ως Ζήκος),

ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης,

ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους (θα πρόλαβε την ενημέρωση των 18:00;),

ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος,

ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

σύνολο 8 "ύψηλά πρόσωπα", ήδη πάνω από το αποδεκτό όριο συνδαιτημόνων

 

mitsotakis potiri

 kyriakos s


*Πόσο μου θυμίζει εκείνη την περίπτωση του τύπου που φιλούσε το χέρι του Τσίπρα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 10:54

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.