" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων: Να βάλουμε φρένο στην παράνομη χωματερή στην Πεντέλη Κύριο

 Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων, εξέδωσε το παρακάτω κάλεσμα, στις 2/2/2021, με αφορμή την απαράδεκτη τροπολογία για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε παραρεμάτιο χώρο, δίπλα στο νεκροταφείο των Μελισσίων. Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο απαράδεκτος νόμος Χατζηδάκη, είχε φορτώσει και στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας.

Συνηθίζονται από την κυβερνητική «πλειοψηφία» των Κούληδων, των Χατζηδάκηδων, των Βορίδηδων και των Αδώνιδων, τα περιβαλλοντικά πραξικοπήματα. Η Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης Μελισσίων καλεί σε αντίσταση απέναντι στα σχέδια καταστροφής.

Ως Attica Voice καλούμε σε συμμετοχή στην συνάντηση στις 11 πμ στην πλ. Αγ. Γεωργίου Μελισσίων ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Η Πεντέλη είναι το βουνό μας και κάθε πληγή που του ανοίγουν, σύντομα θα καταλάβουμε πως είναι και δική μας πληγή. Να βάλουμε φρένο στην παράνομη χωματερή στην Πεντέλη 

(σημείωση της Attica Voice: Σε μία ακόμα παράνομη χωματερή στο βουνό μας)

Με εκπρόθεσμη τροπολογία και με τη γνωστή πλειοψηφία πέρασε πρόσφατα από τη βουλή απόφαση «αξιοποίησης» χώρου στην Πεντέλη για δημιουργία ΣΜΑ (σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων), συγκεκριμένα παραρεμάτιου χώρου που εφάπτεται στο νεκροταφείο Μελισσίων.

Με μια πρωτοφανή καταχρηστική διαδικασία, χωρίς επίσημη μελέτη, χωροθέτηση, ούτε καν επίσημη ανάθεση, παρακάμπτοντας κατοίκους και δημοτικό συμβούλιο, περιφέρεια και δημοτική αρχή επιχειρούν να φτιάξουν χωματερή στην Πεντέλη.

Παρότι όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις έχουν καταδικάσει δημόσια το γεγονός και πλείστες συλλογικότητες και σύλλογοι  της περιοχής έχουν από κοινού αντιταχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο, περιφέρεια και δημοτική αρχή έχουν ξεκινήσει –ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ- τα έργα, με μπουλντόζες να δουλεύουν νύχτα κα σαββατοκύριακα!

Για την ιστορία, ο χώρος, που -σημειωτέον- ανήκει στην α΄ ζώνη προστασίας του Πεντελικού, χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια από το Δήμο σαν χώρος απόθεσης-μεταφόρτωσης κλαδιών, αλλά ουδέποτε υπήρξε χωροθέτησή του ως ΣΜΑ, όπως –πάλι ψευδώς και καταχρηστικά- αναφέρει η τροπολογία. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι χώρος που εφάπτεται στο νεκροταφείο και διασχίζεται από το ρέμα. Με απλά λόγια, πρόκειται για χώρο απολύτως ακατάλληλο για οποιουδήποτε τύπου σκουπίδια, πολύ δε μάλλον για σύμμικτα ή υγρά! Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι εγκληματική και περιβαλλοντοκτόνα.

Καθώς η διαδικασία που πονηρά ακολούθησαν δεν επιτρέπει προσφυγή στο ΣΤΕ και καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανάθεση από τη δημοτική αρχή, η οποία να μπορεί να προσβληθεί, είμαστε στο έλεος αυτής της παράνομης πρακτικής και διαδικασίας. Μόνο ο συντονισμένος αγώνας μας μπορεί να τους σταματήσει!

Συντονιζόμαστε με τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται για τον ίδιο σκοπό και καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να αγωνιστούμε μαζί για να ματαιώσουμε το εγκληματικό σχέδιο!

Στο πλαίσιο αυτό σκεφτόμαστε να πραγματοποιήσουμε μια επιτόπια επίσκεψη την ερχόμενη την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου. Για όποιον επιθυμεί, υπάρχει ραντεβού συνάντησης στις 11 πμ στην πλ. Αγ. Γεωργίου Μελισσίων, εννοείται ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

1/2/2021

Περισσότερο υλικό από το διαδίκτυο, στους παρακάτω συνδέσμους

SOS Ρεματιά

ΣΜΑ Μελισσίων - Δήμου Πεντέλης (facebook page)

Η «Αμαρυσία» για τις παρανομίες στο νεκροταφείο

Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΣ: «Παράνομες εργασίες για ΣΜΑ στο Κοιμητήριο Μελισσίων»

Αντίθετος στην νομοθέτηση ΣΜΑ ο Σύλλογος Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 13:30

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.