" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. 27 Αυγούστου 2019. Η περιφέρεια απέναντι στους πολίτες Κύριο

Απαίτηση του κόσμου της Ραφήνας, του Πικερμίου αλλά και άλλων περιοχών, η ματαίωση του τερατώδους σχεδίου που θα μετατρέψει τη Ραφήνα σε μια πόλη χωρίς θάλασσα πια. Σε μία πόλη που θα βρίσκεται  δίπλα σε ένα λιμάνι που θα υποβαθμίσει δραστικά και δραματικά τη ζωή και τον τόπο.

Αυτή είναι η κεντρική διεκδίκηση της χθεσινής «επίσκεψης» κατοίκων περιοχών της ανατολικής Αττικής στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο της θητείας Δούρου και της κυριαρχίας της παράταξης της. Στο τελευταίο αυτό περιφερειακό συμβούλιο δόθηκαν περισσότερες αποδείξεις πως και η ατζέντα της επερχόμενη περιφερειακής αρχής, αποτελεί συνέχεια της ατζέντας της απερχόμενης. Δηλαδή με λάβαρο την διαστρεβλωμένα εννοούμενη  «ανάπτυξη», η οποία στην ουσία είναι η οικονομική μεγέθυνση των λίγων και μεγάλων, μέσα από την ασύστολη κατανάλωση των πόρων, του περιβάλλοντος  και της ποιότητας ζωής των μικρών. Χαρακτηριστική η καυστική επισήμανση από τον κόσμο της κίνησης της Δυτικής Αττικής για την βιασύνη της Δούρου να παραδώσει στον Πατούλη, αφού πρώτα περάσει η ίδια την επέκταση του ΧΥΤΑ, για να μην έχει ο δεύτερος πολιτικό κόστος. Ακριβώς το ίδιο φωνάζαμε πριν από λίγες ημέρες και για το Monster Plan –όπως έχει επικρατήσει να λέγεται- του λιμανιού της Ραφήνας.

Δολίως, με συνοπτικές διαδικασίες και κάτω από πλήρη αδιαφάνεια κυκλοφόρησαν η πρόσκληση και η ατζέντα του τελευταίου για την προηγούμενη περίοδο, περιφερειακού συμβουλίου Αττικής. «Στα μουλωχτά» φώναζε η δυτική Αττική, προσπάθησαν να περάσουν την επέκταση της πηγής του καρκίνου στον τόπο τους. Και φώναξαν πως είναι στο πλευρό των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που δεν θέλουν τον ΧΥΤΑ της Δούρου και του Σγουρού, δηλαδή τον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Και μέρος των κατοίκων της ανατολικής Αττικής που βρισκόμασταν εκεί διαμαρτυρόμενοι για το λιμάνι ενωθήκαμε με εκείνους που διαμαρτύρονταν για τον ΧΥΤΑ. Είναι ντροπή αλήθεια, σήμερα το 2019 να υπάρχουν ακόμα ΧΥΤΑ, να είναι ανίκανοι δήμοι και περιφέρεια να λειτουργήσουν την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή και να τα αναθέτουν σε εργολάβους που τελικά δεν κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται.

DSCN0126

Είναι σχεδόν σίγουρο πως με την τροπή που πήραν τα πράγματα στο περιφερειακό συμβούλιο της 27ης Αυγούστου, η επόμενη απόπειρα για την προώθηση του τερατουργήματος που αποκαλείται Master Plan λιμένα Ραφήνας αλλά και η επόμενη επέκταση της ντροπής των χωματερών στην Αττική, θα γίνουν πάλι «στα μουλωχτά». Ξέρουν πως δεν είμαστε ηλίθιοι ούτε αδιάφοροι για τη ζωή μας και δεν έχουν τη γενναιότητα να συζητήσουν και να εγκρίνουν την καταδίκη του μέλλοντος του τόπου στο φως της ημέρας.

Τα απαίσια πρόσωπα τους που συσπώνται από την αγωνία της χαμένης ψήφου (και όχι της ζωής που κλέβουν) το μαρτυρούν.

DSCN0119

Η περιφερειακή αρχή έχει συνέχεια. Συνέχεια στον σχεδιασμό και την εφαρμογή της καταστροφής, συνέχεια στην ανηθικότητα και στις αποφάσεις σε απόλυτο σκοτάδι και αδιαφάνεια.

Κανένας εφησυχασμός απέναντι στους ά-βουλους που το ίδιο το σύστημα τους έχρισε συμ-βούλους και φυσικά και περισσότερο, απέναντι στους  φιλόδοξους επικεφαλής τους. Και κάποτε πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε αυτύς που βούλονται και όχι αυτούς που διεκπεραιώνουν εντολές ως εκπαιδευμένα σκυλάκια.

20190827 Agenda yellowitems

 Στην παραπάνω εικόνα τα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου της 27ης Αυγούστου 2019. Μέσα σε διαμαρτυρίες και φωνές των διαμαρτυρόμενων, ο πρόεδρος Σχινάς εκτέλεσε την υποχρέωση του και ανακοίνωσε πως τα θέματα 1 έως 4 συζητήθηκαν ενώ τα θέματα από το 4 και κάτω αποσυρονται ή αναβάλλονται. Ο απελθών "πρόεδρος" Σχινάς είναι εκείνος που διεκπεραίωσε ψηφοφορία με ψήφους μόνο των επικεφαλής των παρατάξεων το 2018, όταν φοβήθηκε πως θα υπήρχαν διαρροές συμβούλων που θα καταψήφιζαν την πρόταση της "Δύναμης Ζωής" της Ρ. Δούρου.

Η αναγγελία από μικροφώνου που έκανε ο πρόεδρος Σχινάς δεν αντέχει σε κμία δοκιμασία, τόσο του νομότυπου, όσο και του πολιτικού ή του ηθικού της περιεχομενου

ΥΓ Αλγεινότατη εντύπωση προκάλεσε η αυθάδεια και η αντιδημοκρατική νοοτροπία της υπερφίαλης και αδικαιολόγητα πολυθεσίτισσας περιφερειακής γυρολόγου, Κ. Αδαμοπούλου. Σε μία από τις συνήθεις παρεμβάσεις της, ζήτησε τον λόγο γιατί δεν πίστεψαν οι κάτοικοι την ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ «πληροφορία» κάποιου ελεγχόμενου για την αναξιοπιστία του μέσου, της επισημάνθηκε αυτό ακριβώς. Πως δεν υπήρχε τίποτα αξιόπιστο. Άλλωστε ένας επιπλέον λόγος  της διαμαρτυρίας των κατοίκων της Φυλής ήταν η ανυποληψία και η αναξιοπιστία της περιφερειακής αρχής και των «πληροφοριών» που διέδιδε.

Η Κ. Αδαμοπούλου απάντησε με το θράσος που την χαρακτηρίζει πως δεν χρωστάει ενημέρωση στον «πάσα ένα» ή την «πάσα μία» και μετά ειρωνεύτηκε τους διαμαρτυρόμενους  δήθεν χαριτολογώντας και στέλνοντας «Φιλάκια». Η αυθάδεια της ξεχείλισε το ποτήρι και βέβαια θερμόαιμη διαμαρτυρόμενη που αισθάνθηκε σφόδρα προσβεβλημένη (όπως και όλοι μας) της επισήμανε την αμετροέπεια της σε τόνο τόσο υψηλό που δεν χρειαζόταν καν μικρόφωνο για να ακούει όλο το αμφιθέατρο.

Η Κ. Αδαμοπούλου και η συμπεριφορά της αυτή αποτελούν -όπως έχει διαφανεί τα τελευταία χρόνια- δείκτη της εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας του απερχόμενου περιφερειακού συμβουλίου. Τίποτα δεν εγγυάται πως το επόμενο θα είναι καλύτερο αφού φάνηκε πως έχει αναλάβει την διεκπεραίωση όσων δεν πρόλαβε η απελθούσα διοίκηση να υλοποιήσει.

Προς όφελος των ολίγων και οικονομικά ισχυρών και εις βάρος των κατοίκων της Αττικής και του περιβάλλοντος δυστυχώς


Η ατζέντα του συμβουλίου της 27/8/19 ακολουθεί για όσους θέλουν το πρωτοτυπο της πρόσκλησης:

Loading...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 16:44

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.