" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η ανίερη "Ιερή Συμμαχία" και οι φριχτοί της στόχοι Κύριο

Μετά το  «τακτικό» συμβούλιο της 27ης Αυγούστου 2019, που στόχος ήταν το ξεφόρτωμα του άγους της πρωτόγονης χωματερής κυρίως και  της λιμενικής ρύπανσης δευτερευόντως  από τον Πατούλη, η διοίκηση  Δούρου συγκαλεί σήμερα, 30/8  νέα συνεδρίαση. Την συγκαλεί λίγες ώρες πριν αποχωρήσει η πρώην περιφερειάρχισσα  και ενώ έχει ορκιστεί ο νέος περιφερειάρχης  Πατούλης. ‘Ηδη  έχει κυκλοφορήσει η σχετική  καταγγελία από τους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αττική.

Προχθές (27/8) αλλά και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις τους, τα  σωματεία και οι φορείς της Δυτικής Αττικής κατήγγειλαν  την απαράδεκτη απόφαση που πήρε η πλειοψηφία του ΕΔΣΝΑ την 1η Αυγούστου, σε έκτακτη,  μυστική συνεδρίαση για καινούργια  επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, που στην ουσία της είναι η δημιουργία μιας νέας τεράστιας χωματερής τεσσάρων  εκατομμυρίων κυβικών μέτρων σε απόσταση αναπνοής από τις εργατικές κατοικίες.

Την ίδια ώρα, στη συνεδρίαση του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), του φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων, αναμένεται να επικυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας χωματερής στη Φυλή και να αποφασιστεί η "αποκατάσταση λατομικών χώρων", διαδικασία που συνδέεται με την αξιοποίηση ανενεργών λατομείων ως χωματερών!  Αναπαράγεται δηλαδή η ντροπή των χωματερών από την απερχόμενη  διοίκηση  Δούρου, η οποία  όχι μόνο δεν έκλεισε τη χωματερή, όπως διατυμπάνιζε, όχι  μόνο έφτιαξε καινούργια χωματερή και σχεδιάζει κι άλλη (Γραμματικό - Κορωπί), αλλά λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της ανέλαβε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό και σε συνεννόηση με τη νέα περιφερειακή αρχή του Πατούλη. Ο  Πατούλης την ίδια ώρα οργανώνει φιέστες  ορκωμοσίας και διακηρύττει πνεύμα ομονοίας με τον ….Σγουρό.

Δούρου – Πατούλης  και Σγουρός, όλοι μαζί, με πλήρη σύμπνοια, θέλουν  να ξεμπερδεύουν με τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει αρχικά ο τελευταίος και χρησίμευσαν σαν πάτημα για να αναρριχηθεί στην θέση της περιφερειάρχη η δεύτερη. Τώρα με τους δύο λερωμένους από το ψέμα τους και την χυδαία αντιλαϊκή στάση τους,  να περνούν στο περιθώριο, έρχεται ο «άσπιλος και αμόλυντος»  να εξυπηρετήσει τον τελικό σκοπό. Και μέχρι να βγάλει τη θητεία του θα έχει όλο τον καιρό να διεκπεραιώσει  νέες απαράδεκτες πολιτικές. Γιατί, τι άλλο μπορεί  να προμηνύει η «Ιερή-ανίερη Συμμαχία» ;

Η καταγγελία των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Αττικής το επισημαίνει ξεκάθαρα:

«Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, η Δούρου και ο Πατούλης δρουν σε συνεργασία. Υλοποιούν αποφάσεις της ΕΕ για να ταΐζουν από ένα υπαρκτό και μεγάλο πρόβλημα, όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων, με ζεστό χρήμα μια χούφτα ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται και δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο ζήτημα, καταδικάζοντας το λαό της Δυτικής Αττικής να συνεχίσει να ζει όχι πια δίπλα, αλλά μέσα στα σκουπίδια.»

Η καταγγελία μιλάει μόνο για τη συμμαχία Δούρου – Πατούλη. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε και τον Σγουρό, ο οποίος με χαρά ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία του με τον Πατούλη. Βέβαια θα πρέπει να προσθέσουμε και το ότι η μπίζνα των χωματερών δεν αφορά μόνο την δυτική Αττική, αλλά και την ανατολική, με τη μεγάλη πληγή του Γραμματικού, να απειλεί να την καταστρέψει.  Το πεδίο πρέπει να μεγαλώσει. Η συμμαχία που ανατέλλει χρειάζεται χώρο εργασίας και μεγέθυνση του φριχτού αντικειμένου της, για να είναι οικονομικά επιτυχημένη.

Και ο τελικός στόχος;

Μεγέθυνση υποδομών, αύξηση δικτύων μεταφορών, κατάληψη βιοτικού χώρου από επιχειρήσεις και υποδομές και άλλα τέτοια υπέροχα. Όλα απαιτούν χώρους φτηνής απόθεσης των απορριμμάτων τους. Η ανάπτυξη τους πεινάει για φτηνές  χωματερές.  Θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο την αύξηση του λειτουργικού τους κόστους, με την ανάπτυξη λειτουργιών όπως η διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή κα η ανακύκλωση τους. Θέλουν να αποκομίσουν και το κέρδος που παράγεται από τα σύμμικτα και τις πρωτόγονες μεθόδους που επικρατούν στη διαχείριση των σκουπιδιών. Όλα στην πλάτη του πληθυσμού, ο οποίος είναι απλά καταναλωτής γεγονότων, ειδήσεων και εσχάτως και φτηνής «οικολογίας» με «εθελοντικές αναδασώσεις», υποτιθέμενες «οικολογικές δράσεις» και «πάρκα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης». Όλα κενά περιεχομένου και μηδενικής πολιτικής στόχευσης.

Το πράγμα πάει όλο και χειρότερα. Στην Αττική, στην Ελλάδα, στον κόσμο που ανήκουμε όσοι σεβόμαστε τον συνάνθρωπο, τη ζωή και την κοινωνία.  Και τα αναισθητικά που μας ταΐζουν είναι τόσο δυνατά που κοντεύουν να καταργήσουν την ίδια τη ζωή πριν τον θάνατο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 16:40

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.