" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά -UPDATE Κύριο

Ο Δημόκριτος υποστήριζε πως όποιος ξεχνά τα δικά του σφάλματα, αποθρασύνεται* και η νεοελληνική πραγματικότητα δεν έχει πάψει να τον επιβεβαιώνει.

Ο θλιβερός κανόνας της ατιμωρησίας των υπευθύνων για κακουργήματα (ή βαφτισμένα σοβαρά "πλημμελήματα") πάντα βασιζόταν σε δύο τεκμήρια. Εκείνο της αθωότητας και εκείνο του δικαιώματος των κατηγορουμένων σε δίκαιη δίκη. Και φυσικά αυτό επιβάλλει ο σύγχρονος πολιτισμός. Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι και οι ελεγχόμενοι επιδιώκουν την εγκατάσταση μίας βολικής λήθης στις συνειδήσεις των θυμάτων αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Και αν στην κοινωνία μπορούν να παρέμβουν και να αλλοιώσουν τις εντυπώσεις, με όπλα τα δικά τους ΜΜΕ και τους δικούς τους κομματάρχες, που αναλαμβάνουν τον βρώμικο ρόλο του ξεπλύματος, αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα θύματα. Στα αμέσως θιχθέντα και  πάσχοντα θύματα, γιατί θύματα με την ευρεία έννοια, είμαστε όλοι οι κάτοικοι αυτού του τόπου.

Η σελίδα 23July προϊόν προσπαθειών των πυρόπληκτων, είναι μία σελίδα στο facebook  που εκτός από την άμεση επικοινωνία μεταξύ των ίδιων των πυροπλήκτων και των φίλων τους, εξασφαλίζει τη διαφύλαξη πολύτιμου πληροφοριακού υλικού από εκείνη την αποφράδα ημέρα. Υλικό το οποίο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο και στη δικαιοσύνη, για την πληρέστερη εξέταση των γεγονότων. Είναι πολύ χρήσιμη δεξαμενή άντλησης πληροφοριών και στους ανθρώπους γενικά, σαν φάρμακο κατά της λήθης. Φάρμακο κατά της "απορρυπαντικής" προπαγάνδας στην οποία επιδόθηκαν ανερυθρίαστα οι εμπλεκόμενοι και κατηγορούμενοι, από την πρώτη κιόλας μέρα μετά την καταστροφή.

Αναδημοσιεύουμε ένα βίντεο παραγωγής του  Jason Carow από τη σελίδα 23July και το σχετικό κανάλι στο YouTube, αφιερωμένο στην παρουσίαση των υπό εξέλιξη γεγονότων της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, από τον δήμαρχο της Ραφήνας Μπουρνούς, στο κανάλι ΣΚΑΪ. Είναι τρομακτική ακόμα και η σκέψη πως όλα αυτά ακούστηκαν από κανάλι εθνικής εμβέλειας την ώρα της φωτιάς, που όπως εκτιμήθηκε ήδη από τότε, θα είχε απρόβλεπτη εξέλιξη. Τρομακτικότερο είναι το ενδεχόμενο κάποιοι να κινήθηκαν με γνώμονα και τα όσα άκουσαν από το θεσμικά υπεύθυνο πρόσωπο και θεώρησαν πως "η φωτιά κατευθύνεται στο Διόνυσο". Αλλά αυτά είναι ενδεχόμενα. Το βίντεο της καταγραφής είναι γεγονός.

 

 *Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά

ΣτΣ1: Σημειώνουμε πως η στηλίτευση της στάσης του δημάρχου είναι απαραίτητη γιατί εκτός από παραπλανητικές και ανεύθυνες εκτιμήσεις που παρείχε, τον τοποθετεί σε θέση θεατή ενώ θα έπρεπε -ως αιρετός και αρμόδιος- να προχωρά σε δράσεις προστασίας των δημοτών, όπως έπραξε ο δήμαρχος Μεγαρέων το πρωί της ίδιας μέρας με την πυρκαγιά στην Κινέτα που αν και μεγαλύτερη, δεν είχε ούτε ένα θύμα, γεγονός στο οποίο βοήθησε σημαντικά η πρωτοβουλία του εκεί δημάρχου για εκκένωση. Δείτε και το video

ΣτΣ2: Η αλαζονεία που επιδεικνύει διαρκώς ο συγκεκριμένος δήμαρχος είναι η καλύτερη επιβεβαίωση του αποφθέγματος του Δημόκριτου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 18:55

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.