" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα Κύριο

Συνεχίζουμε την προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών στήριξης των ασφαλιστικών μέτρων κατά των έργων τσιμεντοποίησης στο Μπλε Λιμανάκι. 

Όποιος καταλαβαίνει την υποχρέωση που έχουμε όλοι απέναντι στο μέλλον του τόπου και των παιδιών του

Όποιος καταλαβαίνει την ατελείωτη κατηφόρα που έχει πάρει η πόλη, προς ένα γκρίζο σαν το τσιμέντο, μέλλον

και επιθυμεί να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια αποτροπής μιας νέας βίαιης και αυθαίρετης επέμβασης στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, μπορεί να στείλει υπογραφή στήριξης (χωρίς καμία χρέωση). Τα στοιχεία επικοινωνίας σημειώνονται στο τέλος του κειμένου. Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά είναι σημαντικό να στείλετε τη στήριξη σας, με την υπογραφή σας, μέχρι τις 7 μ.μ. απόψε.

Επιμένοντας στο θέμα και αφήνοντας απέξω το περιβαλλοντικό τμήμα της υπόθεσης, θεωρούμε πως υπάρχει άλλο ένα, εξίσου ίδιας βαρύτητας ζήτημα, που τίθεται εκ των πραγμάτων και έχει να κάνει με την ποιότητα της δημοκρατίας που απολαμβάνουμε. Πιο συγκεκριμένα, το έργο αυτό πότε αποφασίστηκε, πώς αποφασίστηκε, πότε ενημερώθηκαν οι πολίτες και, βέβαια, πότε μπήκε στην περιβόητη διαδικασία της διαβούλευσης;

Ταυτόχρονα όμως, εγείρονται και άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως αυτά προκύπτουν από μια συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος της πόλης σε ένα από τα Μέσα που αρέσκονται να τον προβάλλουν και να μεταδίδουν τις απόψεις του

α) το έργο αυτό κατασκευάζεται, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου, με χρήματα «που έχουν έρθει στην περιοχή για την αποκατάσταση των υποδομών μετά τη μεγάλη καταστροφή που έγινε το 2018». Ίσως αυτή η δήλωση που γίνεται με το θράσος που δίνει σε κάποιον η άγνοια, να ενδιαφέρει ιδιαίτερα όσους επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι

β) το έργο αυτό γίνεται,  σύμφωνα πάλι με δήλωση του δημάρχου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να «δώσουμε στην περιοχή της Ραφήνας στοιχεία Νοτίων Προαστίων». Τι ακριβώς ζηλεύει ο δήμαρχος από τις περιοχές αυτές; Την τάξη του τσιμέντου; Την εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων; Το καζίνο που θα φτιαχτεί στο Ελληνικό; Την πόλη για πλούσιους που θα φτιαχτεί επίσης στο Ελληνικό; Θεωρούμε πως αυτή η δήλωση συνιστά ένα τυπικό παράδειγμα για να κατανοήσει κάποιος τον ορισμό του "βλαχοδήμαρχου"

Κλείνοντας, όποιος θέλει να συμμετέχει σε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτούντων (χωρίς καμία χρέωση) μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλ. 6974376306 (Γιώργος Αποστολόπουλος) και 6974337194 (Παναγιώτα Πετρόγλου) ή να στείλει απευθείας ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ και email.

Στέλνετε τη στήριξη σας στις κάτωθι διευθύσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail addresses)

Παναγιώτα Πετρόγλου, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γιώργος Αποστολόπουλος, e-mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

#MetoBle 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 17:41

1 σχόλιο

  • Ελένη Μάρκου
    Σύνδεσμος σχολίου Ελένη Μάρκου Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 00:53

    Στηρίζω ανεπιφύλακτα την προσπάθεια των κατοίκων της Ραφήνας να εμποδίσουν έργα που καταστρέφουν το περιβάλλον. Συνυπογραφω όσα αναφέρονται στο κείμενο. Πώς αποφασίστηκε αυτή η ανάπλαση, ποιοι συμφώνησαν και με βάση ποια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων; Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι; Πώς είναι δυνατόν μπουλντόζα να καταστρέφει αιγιαλό;

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.