" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Κάλεσμα σε ιδρυτική συνέλευση της δημοτικής κίνησης «Γη & Ελευθερία» Κύριο

Μια νέα κίνηση κυοφορείται και τη στιγμή της κυοφορίας της απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όσους συμμερίζονται τους ίδιους προβληματισμούς και έχουν συναφείς αρχές και προθέσεις, να τη στελεχώσουν και να συνδιαμορφώσουν θέσεις. Μια κίνηση για τη ΓΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με ανιδιοτέλεια, δημοκρατία, μαχητικότητα και φαντασία. Ακολουθεί το κάλεσμα:

..................................................................................................................................................

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

 

«Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης …

εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής»

Κώστας Βάρναλης

 

Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας επιβεβαίωσαν ότι ζούμε σε έναν τόπο όπου τα περιβαλλοντικά ζητήματα αντιμετωπίζονται από τους κυβερνώντες με τρόπο πλήρως αντίθετο προς τις επιταγές των σύγχρονων πολιτικών για το περιβάλλον. Οι τοπικοί μας άρχοντες προκρίνουν το τσιμέντο έναντι της βιοποικιλότητας και βάζουν το κέρδος πάνω από τη φύση. Αποδείχτηκε επίσης πως ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, θα έρθει μόνο αν δράσουμε οι ίδιοι οι άνθρωποι συλλογικά, αλληλέγγυα και οργανωμένα.

Το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε για όλα τα προβλήματα του τόπου μας, κόντρα στο έλλειμμα δημοκρατίας, την αδιαφάνεια και την κακοδιοίκηση που κυριαρχούν και μας ωθούν στην απάθεια και την αποχή από τα κοινά.

Το κάλεσμα αυτό είναι ακόμα ένα κάλεσμα παρέμβασης. Αυτή τη φορά για τη συγκρότηση μίας δημοτικής κίνησης που θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση και ουσιαστικό έλεγχο απέναντι στην αυθαιρεσία της δημοτικής διοίκησης. Μίας δημοτικής κίνησης βάσης που θα δώσει δύναμη στη φωνή και την παρέμβαση των κατοίκων, ώστε αυτές να επικοινωνούνται απευθείας στην τοπική κοινωνία, στα συμβούλια και στα κέντρα αποφάσεων. Για να σταματήσει η διοίκηση στο Δήμο μας να ασκείται με βάση μεγάλα ή μικρά συμφέροντα, εκβιασμούς και φατρίες, αλλά με συμμετοχική αυτοδιοίκηση στην οποία θα ασκούν έλεγχο και θα έχουν λόγο ελεύθερα όλοι οι πολίτες

 

Πεδία παρέμβασης – τα τέσσερα Π

Περιβάλλον: Στον καιρό που προωθείται από οικονομικά κέντρα η υπέρμετρη επέκταση της κυρίαρχης συγκοινωνιακής υποδομής στην περιοχή, δηλαδή του λιμανιού της Ραφήνας, σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο των Σπάτων και τη συνακόλουθη ανάπτυξη αυτοκινητοδρόμων εκτός κλίμακας και μέτρου, οι πιέσεις που δέχεται το περιβάλλον είναι τερατώδεις. Οι μελέτες σκοπιμότητας και εφαρμογής αποδεικνύουν πως κανένας από αυτούς τους σχεδιασμούς δεν αποσκοπεί στην αναβάθμιση του τόπου, αλλά μόνο στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων εργολάβων, παραχωρησιούχων και εκμεταλλευτών του δημόσιου χώρου. Το βέβαιο είναι – και το διαπιστώσαμε όλες και όλοι με τις επιπτώσεις της λειτουργίας του αεροδρομίου – πως η ποιότητα ζωής και ο τόπος μας υποβαθμίζονται διαρκώς. Θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την αρχή της βιωσιμότητας, και διεκδικούμε αυστηρά κριτήρια και κανόνες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων

Πολιτισμός : Στην πόλη, το έλλειμμα πολιτιστικών δράσεων είναι εμφανές. Μέσα στο απόλυτο πολιτιστικό κενό, η διοίκηση επικαλείται ανούσιες παρεμβάσεις αποσκοπώντας να πείσει πως έχει πολιτιστικές ανησυχίες. Πρωτοβουλίες δημοτών και συλλογικοτήτων έχουν εν μέρει καλύψει το κενό της ανεπαρκούς διοίκησης και στοιχειώδη πολιτιστικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα περιοδικά. Αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει στις προτεραιότητες της την ενίσχυση και προώθηση των πολιτιστικών δράσεων, ειδικά των νέων ανθρώπων, που είναι και το δημιουργικότερο κομμάτι της κοινωνίας. Με όχημα την δημοτική μας κίνηση επιδιώκουμε να προωθήσουμε

φεστιβάλ κινηματογράφου και την τοπική μουσική σκηνή. Να υποστηρίξουμε νέα σχήματα και τις τέχνες. Να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε δημόσιους χώρους για τη φιλοξενία της λογοτεχνίας, των παραστατικών και των εικαστικών τεχνών.

Πρόνοια: Αδήριτη είναι η ανάγκη για προγράμματα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2023 η κοινωνική πρόνοια να εξαρτάται κυρίως από την φιλανθρωπία. Προωθούμε την αλληλεγγύη και δομημένες, στοχευμένες παρεμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανακούφιση και την ενεργή συμπερίληψη συμπολιτών μας σε αυτά, με διακριτικό και ουσιαστικό τρόπο που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών .

Πολιτική: Η διαφάνεια και η συμμετοχικότητα είναι δομικά στοιχεία της δημοκρατίας, που χαρακτηρίζουν τη δική μας προσέγγιση στην άσκηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η έλλειψή τους έχει οδηγήσει στη σημερινή αυταρχική και χωρίς έλεγχο από τους πολίτες (κακο)διοίκηση, που δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών. Δεν φοβόμαστε τη σύγκρουση με κεντρικές πολιτικές, δεν προσποιούμαστε ότι είμαστε υπεράνω πολιτικής. Το αντίθετο. Το όραμά μας και οι παρεμβάσεις μας είναι ανεξίτηλα πολιτικές, όχι όμως κομματικές. Δεν παριστάνουμε ότι έχουμε έτοιμες λύσεις για όλα, έχουμε όμως την ειλικρινή πρόθεση, τη γνώση και τις αρχές για να στηρίξουμε προτάσεις έξω από τη λογική του μονόδρομου των ιδιωτικών συμφερόντων, των ιδιωτικοποιήσεων και της «ανάπτυξης» που λεηλατεί τη Γη και την Ελευθερία. Θεωρούμε όλους τους ανθρώπους ίσους, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους, το φύλο τους, τη θρησκεία τους και στεκόμαστε απέναντι στο φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, το σεξισμό, την ομοφοβία και γενικότερα σε κάθε ρητορική και πρακτική μίσους και διακρίσεων.

 

Καλούμε όλες και όλους εσάς που συμμερίζεστε τους ίδιους προβληματισμούς και έχετε συναφείς αρχές και προθέσεις, στην Ιδρυτική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης με την ονομασία «Γή & Ελευθερία» για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την κοινωνική ζωή του τόπου μας και να υπερασπιστούμε το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

 

Κυριακή 16/7/2023 ώρα 7μμ

στο πάρκο του Νηρέα (Σύρου 2 & Ναυτίλου, εντός του άλσους)

 

Επίσης και πό αυτό το link μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο του καλέσματος σε μορφή pdf 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 13:14

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.