" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η Γη & Ελευθερία αυτοσυστήνεται Κύριο

Η νεοσυσταθείσα δημοτική κίνηση πολιτών της Ραφήνας και του Πικερμίου, η "Γη & Ελευθερία", αυτοσυστήνεται με λίγα λόγια, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες . Ακολουθεί ένα σύντομο κείμενο που μοιράστηκε στην πρώτη Ιδρυτική της Συνέλευση την Κυριακή 16/7/23

.................................................................................................................................................

Ζούμε σε ένα τόπο που συνδυάζει φυσική ομορφιά (θάλασσα, πράσινο) με έναν ήρεμο και ανθρώπινο τρόπο ζωής. Για αυτό και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το Δήμο μας σαν τόπο μόνιμης κατοικίας.

Από την άλλη, η περιοχή μας έχει υποστεί τελευταία μια σειρά από καταστροφές, κυρίως πυρκαγιές, που έχουν αφήσει μεγάλες πληγές στο περιβάλλον, στους ανθρώπους και στις υποδομές.

Παράλληλα, ακούμε αποσπασματικά ψιθύρους από τα κρατικά σχέδια για την περιοχή, σχέδια που καταστρώνονται “για εμάς χωρίς εμάς” και αφορούν το Λιμάνι, την Αττική Οδό και άλλες μεγάλες υποδομές.

Αυτά τα σχέδια θα αλλάξουν για πάντα τον τόπο μας και τον τρόπο ζωής μας. Η αμέσως επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ο σχεδιασμός θα διαμορφώνεται και θα υλοποιείται μακριά από εδώ, σε υπουργικά και άλλα γραφεία, χωρίς κανείς να παίρνει υπόψη τη θέληση των πολιτών αυτού του τόπου.

Ο συνδυασμός ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θα αγωνιστεί ώστε εμείς οι δημότες να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι, να συμμετέχουμε και να παρεμβαίνουμε ενεργά στη λήψη των αποφάσεων και να φροντίσουμε ώστε να διασφαλίζεται ο σεβασμός στο περιβάλλον, το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο και να μην επιβαρύνεται το κλίμα, στοιχεία απαραίτητα για την ποιότητα της ζωής και τη σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων, δημοτών και μη.

Συγκεκριμένα, οι κύριοι άξονες του προγράμματός μας είναι

  • Αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, με συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον του τόπου, με πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση, δημόσια διαβούλευση και συζήτηση όλων των απόψεων
  • Ματαίωση του έργου διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας με γκρίζες υποδομές (τσιμέντο, σαραζανέτια) και επανασχεδιασμό του έργου με «λύσεις βασισμένες στη φύση» για την αντιπλημμυρική προστασία με σεβασμό στην βιοποικιλότητα, όπως επιτάσσει πλέον ο Νόμος για την Αποκατάσταση της Φύσης της Ε.Ε.
  • Απόλυτη προστασία, βελτίωση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος του δήμου μας που περιλαμβάνει την παράκτια ζώνη, τις δασικές και ημι-ορεινές εκτάσεις, τα ποτάμια οικοσυστήματα (Μεγάλο Ρέμα, Βαλανάρης, Δασαμάρι κ.α.) και τους υγροτόπους (εκβολή Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, Μαρίκες, Παλαιοντολογικός Πικερμίου κλπ.).
  • Έργα υποδομής με βάση τις ανάγκες του τόπου και όχι για να εξυπηρετήσουν οικονομικά και άλλα συμφέροντα ώστε να μην αλλοιωθεί περαιτέρω η φυσιογνωμία της περιοχής. Δεν θέλουμε και δεν μπορεί η Ραφήνα να γίνει Πειραιάς. Όχι σε φαραωνικού τύπου οδικά έργα που θα μεταμορφώσουν το Δήμο μας σε ένα πλήρως αστικοποιημένο περιβάλλον. Αυστηρή παρακολούθηση των εν εξελίξει έργων (ΚΕΛ. αποχέτευση) ώστε να ελαχιστοποιούνται η όχληση και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον.
  • Ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε βασικούς τομείς όπως: Διαχείριση απορριμμάτων, Μέσα μεταφοράς, Βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών, Πρόληψη πυρκαγιών και πλημμυρών, Παιδεία και μέριμνα για τα παιδιά (παιδικές χαρές κλπ), Πολιτισμός, Αθλητισμός. Ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες για ευάλωτες ομάδες πολιτών όπως άτομα με κινητικές ή ψυχο-κοινωνικές δυσκολίες, άπορους, πρόσφυγες, μετανάστες κλπ.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.