Σεπτεμβρίου 16, 2024
" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Το Συντονιστικό του Αγώνα για Ελεύθερες Παραλίες οργανώνει Γενική Συνέλευση με θέμα "Τι σημαίνει Δημόσιο Συμφέρον και πως το υπερασπιζόμαστε" αύριο 30/8 απέναντι από το Grand Resort στο Λαγονήσι Κύριο

Λάβαμε ενημέρωση από το Συντονιστικό όργανο του Αγώνα για Ελεύθερες Παραλίες την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω. Η σχετική ανακοίνωση έχει δημοσιευτεί και στη σελίδα του Συντονιστικού στο facebook.
Σε καιρούς που η χώρα και ιδίως η Αττική, το φυσικό της περιβάλλον και τα αγαθά της παραχωρούνται σε ιδιώτες. Η χώρα και η κοινωνία της , πλήττονται από συστηματικές παραχωρήσεις - ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών, είναι κρίσιμη η συμμετοχή των πολιτών στον αγώνα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. 
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα για Ελεύθερες Παραλίες
 
Το Συντονιστικό του Αγώνα για Ελεύθερες Παραλίες οργανώνει την Παρασκευή 30/8/2024 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ 'ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ', ορμητήριο του Συντονιστικού απέναντι απο το GRAND RESORT με θμα: Τι σημαίνει Δημόσιο Συμφέρον και πως το υπερασπιζόμαστε
 
Θα γίνει ενημερωση από το Συντονιστικό για τη συνάντηση που έγινε στο μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Δημάρχου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλους του συντονιστικού με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μ. Βορίδη. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις , τοποθετήσεις/ομιλίες και θα καταλήξουμε σε ψήφισμα.
 
Ακολουθεί το κείμενο που διάβασε η εκπρόσωπος του Συντονιστικού και επιγραμματικά η θέση της Κυβέρνησης:
Δεν έχουμε σκοπό να επικαλεστούμε το συναίσθημα διότι δε μας συνδέουν μαζί σας ούτε κοινές μνήμες ούτε κοινές εμπειρίες όποτε θα ήταν άσκοπο. Θα περιοριστούμε σε αντικειμενικά στοιχεία.
ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να επικεντρωθούμε σε αυτό που συμβαίνει στην περιοχή μας.
Η τοπογραφία της περιοχής. Το παραλιακό μέτωπο που σχεδιάζει να περιφράξει η ΕΤΑΔ ΑΕ και να παραδώσει στην Αττικός Ήλιος ΑΕ μήκους 1660 μέτρων αποτελεί την έξοδο προς τη θάλασσα των περιοχών της Κιτέζας , Φοινικιάς και Τραμπουριάς, μιας εκτεταμένης και πυκνοκατοικημένης δηλαδή περιοχής, η οποία από βορά οριοθετείται από τον ορεινό όγκο του Πάνειου.
 
  1. Το Πάνειο έχει καεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά του 2023.
  2. Η περιοχή Κιτέζας - Φοινικιάς - Τραμπουριάς αν και μεγάλα τμήματα της είναι ενταγμένα στο σχέδιο πόλης από 1995 παρουσιάζει μια άναρχη ρυμοτομία με στενούς δρόμους , μάντρες, αδιέξοδα κτλ καθώς η εφαρμογή σχεδίου δεν έχει γίνει.
  3. Την περιοχή διατρέχουν τρία μεγάλα ρέματα τα οποία εκβάλουν στο παραλιακό μέτωπο που η ΕΤΑΔ ΑΕ προσπαθεί να περιφράξει.
  4. Η βροχόπτωση του περασμένου Σεπτέμβρη δημιούργησε ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσαν καταστροφές σε περιουσίες κατοίκων της περιοχής .
  5. Στην περιοχή αυτή επίσης μόλις 200μέτρα από την θάλασσα υπάρχουν τα σχολικά συγκροτήματα (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), κλειστό γυμναστήριο και γήπεδα του Λαγονησίου.
  6. Στην περιοχή επίσης υπάρχουν δύο εστίες ατόμων με αναπηρία η στέγη ΕΓΝΥΑ και η Αργώ.
Συμπερασματικά επικαλούμαστε λόγους ασφάλειας ζωής και περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.
 
Όσον αφορά στο περιβάλλον προφανώς και έχετε παρακολουθήσει την καμπάνια μεγάλης εταιρίας τηλεπικοινωνιών σχετικά με την διάσωση της  Ποσειδωνίας. Διαθέτουμε λοιπόν την έκθεση χαρτογράφησης των πλούσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας της περιοχής από το ΕΛΚΕΘΕ αλλά και υποβρύχιο φωτογραφικό υλικό που μαρτυρά την καταστροφική παρέμβαση του Ξενοδοχείου στις Ποσειδονίες, στην περιοχή που ελέγχει.
 
Άρα το κλείσιμο της παραλίας θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των κατοίκων μπροστά στα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις πυρκαγιές. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να γίνουμε ούτε μια νέα Μάντρα ούτε ένα νέο Μάτι.
 
Απειλεί με αφανισμό ένα παγκοσμίως προστατευόμενο είδος καθοριστικής σημασίας για την οικολογική ισορροπία.
Στερεί από την νεολαία της περιοχής, μαθητιώσα και μη ,την άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Και επειδή μιλάμε για έξαρση την Βίας σε νεαρές ηλικίες ή φαινόμενα εθισμού στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες πως δικαιολογείται η βίαιη, με φράχτη, που αποκλείει ακόμα και την οπτική επαφή με τη θάλασσα, παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτή . Ή ο αποκλεισμός των νέων από ελεύθερες δραστηριότητες που τους δυναμώνουν σωματικά, πνευματικά και ψυχικά.
 
Στην περιοχή επίσης τα άτομα τρίτης ηλικίας έχουν τη θάλασσα κυριολεκτικά ως φάρμακο για μυοσκελετικές και καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά και τα νεαρότερα ως πρόληψη ασθενειών ψυχοσωματικών. Τα άτομα με αναπηρία αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής τους αγωγής. Επιπλέον οι παραλίες Πεύκο, Γλίστρα και Ευκάλυπτοι προσελκύουν πλήθος οικογενειών από την Αθήνα που αποζητούν λίγη δροσιά και παιχνίδι στη θάλασσα με τα παιδιά τους. Οι παραλίες μας είναι ο πνεύμονας της Αθήνας.
 
Ποια σύμβαση, ποια υπογραφή, ποια επένδυση λοιπόν βρίσκεται πάνω από τα προαναφερθέντα;
 
Όπως καταλαβαίνετε με τη δύναμη που μας δίνουν
1.το Συνταγματικό δικαίωμα υπεράσπισης ζωής και περιουσίας,
2 η Συνταγματική αναγνώριση του δημόσιου χαρακτήρα των παραλιών και
3 οι 8.500 μέχρι στιγμής υπογραφές οι οποίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο…
 
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. Και όπως προέτρεπε ο Ν. Καζαντζάκης ‘ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ’.
 
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ομοψυχία και ανυποχώρητη αγωνιστικότητα προκειμένου με κάθε τρόπο να κατακτήσουμε το στόχο μας τις ελεύθερες παραλίες. Ζητάμε λοιπόν και εσείς από την πλευρά σας να υπηρετήσετε ως οφείλετε τα δικαιώματα μας. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ‘ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ’
Δεν τρελαθήκαμε κατακαλόκαιρο να γκρεμίζουμε. Είναι κυβερνητική αποφαση να κλείσει την 'χέουσα πληγή ' τώρα! υπερασπίζοντας το Δημόσιο συμφέρον. Τέτοιος Κυνισμός!
 
Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας στη Συνέλευση  30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 8.00μ.μ απέναντι από το Grand Resort
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 10:40

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.