" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Το μήνυμα δεν ελήφθη. Κύριο

Μπροστά στην ανοησία της εξουσίας, η οποία «λαμβάνει τα μέτρα μας» για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης της πανδημίας ενώ

α. Δεν έχει μετρήσεις παρά μόνο εκτιμήσεις, εφόσον δεν κάνει διαγνωστικά τεστ παρά σε μικρό δείγμα πληθυσμού

β. Δεν φροντίζει να φτιάξει ένα σοβαρό εθνικό σύστημα υγείας, ούτε τώρα που η νεοφιλελεύθερη μούρη της τρίφτηκε στη λάσπη της αποτυχίας της ιδιωτικής περίθαλψης να ανταπεξέλθει (και γι΄ αυτό φρόντισαν φυλάγοντας τα ρούχμα τους να μ φτάσει η κατάσταση εκεί)

γ. Επιτρέπει σε υφυπουργό της (Κοντοζαμάνης) να αμολάει ρουκέτες ως απάντηση σε δημοσιογράφο που ρωτά τι θα κάνουν για την αναβάθμιση του συστήματος υγείας, μετά από την πρόσφατη εμπειρία, τύπου «η δημοσιογράφος προφανώς αναφέρεται σε συστήματα υγείας και πολιτικά συστήματα τα οποία έχουν εξαφανιστεί από τον πλανήτη. Νομίζω σε δύο – τρεις χώρες υπάρχουν αυτά τα συστήματα και η  διεθνής εμπειρία έχει καταδείξει ότι έχουν αποτύχει»  (ενημέρωση 3/5/2020 των  18:00 με Χατζηγεωργίου και Χαρδαλιά)

δ, χώνει το κεφάλι της στην άμμο προσποιούμενη πως δεν βλέπει την τεράστια οικονομική καταστροφή που θα χτυπήσει μεν όλο τον κόσμο, θα διαλύσει όπως την εξασθενημένη από 10 χρόνια ύφεσης και ξεπουλήματος των βασικών της πυλώνων, Ελλάδα

Μπροστά σε ανθρώπους μονολιθικούς, δίχως πρόταση, δίχως αξιοπρέπεια απέναντι στους οικονομικά ισχυρούς, μπροστά σε ανθρώπους που στερούνται ευαισθησίας, άρα και στοιχειώδους χιούμορ, οι νέοι που «συναθροίζονται» αναιτιολογήτως και παρανόμως, κατά τον συνταγματάρχη των 6 μμ, ύψωσαν το πανό της φωτογραφίας. Έδειξαν πως έχουν ακόμα σώας τα φρενας, αλλά και ζωντανή την ψυχή. Γνωρίζουν πως να αυτοπροστατευτούν (μάλλον έχουν λύσει και τον γρίφο της μάσκας) και εξηγούν στον «καλό πατερούλη» πως σφάλλει.

Αλλά ποιος να εννοήσει; Ο «καλός πατερούλης» ή το «εξημερωμένο» από την τηλεόραση κοινό;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 11:23

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.