Σεπτεμβρίου 16, 2024
" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Μητσοτάκης ή αλλιώς: Η καταστροφή είναι ευκαιρία Κύριο

Την πιο ταιριαστή υποδοχή για τον κάτοχο της υψηλότερης θέσης στο βάθρο των καταστροφών, Κ. Μητσοτάκη, επιφύλαξαν οι πολίτες κατά την επίσκεψη του στην Πεντέλη, χθες 20/8/2024. Οι διμοιρίες ΜΑΤ, "αστυνομικών της WIND* " και άλλων πολλών από τον υπερπληθυσμό των σωμάτων ασφαλείας που έχει φτιάξει ο ίδιος ο αποδοκιμαζόμενος, φάνταζαν περιττοί κομπάρσοι σε ένα σκηνικό που έβραζε από οργή για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, της περιφέρειας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στον τομέα της προστασίας, πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών. Γιουχαϊσματα, αποδοκιμασίες αλλά και ιστορικά συνθήματα με καταγωγή από τη δεκαετία του 60 και τα Ιουλιανά, γέμισαν τον αέρα. Αλλά ο Μητσοτάκης "συσκεπτόταν". 'Οπως έκανε και μετά την καταστροφή της Εύβοιας, της Δαδιάς, των Γερανείων, της ανατολικής Αττικής (του 2022). Και οι συσκέψεις εκείνες οδήγησαν στα σημερινά αποτελέσματα

 

πηγή βίντεο από το fb profile Amalia Perperidou

Vima

Πηγή φωτογραφίας ΤΟ ΒΗΜΑ

 

Άν οι πρόσφατες πυρκαγιές την Αττική προκάλεσαν την οργή των συγκεντρωμένων, δεν έμειναν στο περιθώριο οι πρόσφατες καταστροφές στην υπόλοιπη Ελλάδα, με πλήθος αναφορών στην πυρκαγιά του Όρβηλου και του Μενοίκιου στις Σέρρες, την πυρκαγιά της Χαλκίδας (στα Φύλλα και στο Αφράτι), τις δύο πυρκαγιές στο Αλιβέρι (Ιούνιο και Αύγουστο) ή τη φωτιά στα Γιάννενα (Βαδίστρα). Την "πανηγυρική" φωτιά στην Ύδρα αλλά και αλλού στην Μητσοτακική επικράτεια.

 

Επιδόσεις πρωθυπουργών (πηγή: Jo Di)

JoDiO κάτοχος της πρώτης θέσης σε καμμένα δάση και καμένες εκτάσεις γενικά,, τόσο ανά έτος όσο και συνολικά, Κ. Μητσοτάκης, με  καμένα συνολικά 3,9 εκατομμύρια στρέμματα, ξεπέρασε ακόμα και τον Κ. Καραμανλή που ήταν πρωθυπουργός όταν την περίοδο 2007-2009 κάηκαν 3,7 εκατομμύrια στρέμματα. Δεν θα του άξιζε καλύτερη υποδοχή.

Ο "πρωταθλητής" των πυρκαγιών που ξέχασε τη Βόρεια Εύβοια και το εφιαλτικό 2021 με 1.300.000 καμένα στρέμματα μαζί με  Αρχαία Ολυμπία, Ανατολική Μάνη, Βίλια, Βαρυμπόμπη, Κρυονέρι, Πάρνηθα, Σχίνο. Που ξέχασε την πυρκαγιά που κατέκαψε το δάσος της Δαδιάς και την πιο πρόσφατα στα Γεράνεια Όρη, όπως και την πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής του 2022. Και το πιο τρομερό στην αφασία και την ανεπάρκεια του, είναι πως μετά από κάθε καταστροφή εξαγγέλλει και καινούργιο, φρέσκο αέρα κοπανιστό προκειμένου να επενδύσει τα σχέδια του με φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα, χωρίς πραγματικά να θέλει να συνειδητοποιήσει τις τραγικές ευθύνες του και της κυβέρνησης του στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της χώρας. .

Σαν συνεπής νεοφιλελεύθερος, ο Μητσοτάκης και συν αυτώ, ομνύουν στο δόγμα των Αμερικάνων ομοϊδεατών τους, που αφήνουν τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια να καίνε ακόμα και για χρόνια, θεωρώντας οικονομικότερη την προστασία σπιτιών και περιουσιών έναντι της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Οι καταστροφές όμως δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας αλλά κυρίως θέμα υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά αυτά είναι ακατανόητα για τους Μητσοτάκηδες όπου γης.

 

Penteli

 

Ο νεοφιλελεύθερος βλέπει την "ευκαιρία" εκεί όπου όλος ο κόσμος βιώνει την καταστροφή και ο Μητσοτάκης μας το έχει καταστήσει σαφές ήδη από το 2021 όταν η απάντηση του  στον θρήνο που γέννησαν οι τότε πυρκαγιές, ήταν το "Νέο Δάσος" του Στ. Μπένου, δηλαδή ένα δίκτυο ειδικών πολεοδομικών σχεδίων για τις καμένες περιοχές της Β. Εύβοιας, Βέβαια δεν ήταν η παρθενική εμφάνιση αυτών των σχεδίων. Είχε προηγηθεί το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι και άλλες καμένες περιοχές, όπου η απάντηση στην καταστροφή λεγόταν  "Ειδικό πολεοδομικό" λες και δεν είχαν καταστραφεί και φυσικά αποθέματα μαζί με τους ανθρώπους το 2018.

Τώρα όλα δείχνουν πως ακόμα μία φορά, η κυβερνητική απάντηση στην καταστροφή θα είναι ένα νέο δίκτυο "Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων" για τις πληγείσες (και πολλαπλά πληγείσες) περιοχές. Δεν είναι να απορούμε λοιπόν γιατί δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει δασοπροστασία και πυροπροστασία με τον Μητσοτάκη και τη νεοφιλελεύθερη παρέα του στο τιμόνι της χώρας. Πως θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που γεννούν οι καταστροφές και που με τον "δικό τους τρόπο" θα δώσουν  "αναπτυξιακή ώθηση" σε αυτούς που πρόκειται να τη δώσουν; Οι καταστροφές θα αφήνονται απλά να "συμβούν" γιατί "γεννούν ευκαιρίες".

  ---

*Αστυνομικοί της WIND: ευφημισμός για τους αστυνομικούς της κάποτε λεγόμενης "πανεπιστημιακής αστυνομίας" και νυν  αποκαλούμενης "ΟΔΟΣ" που μοιάζουν με τις πωλήτριες και τους πωλητές της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας λόγω εκπληκτικής ομοιότητας της στολής τους (βλ. φωτογραφίες).

ODOS

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 12:33

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.