" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Προληπτικοί πυροπροστατευτικοί καθαρισμοί στον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. Ο κ. Βλάσσης Σιώμος (ΣΠΑΠ) απατά σε σχετική επισήμανση της ολιγωρίας των υπευθύνων Κύριο

Siomos

Σε ανάρτηση που καυτηρίαζε την έλλειψη προληπτικής δράσης για την αντιπυρική προστασία με την μόνιμη επίκληση της «έλλειψης πόρων», από πλευράς δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, ο κ. Βλάσσης Σιώμος απαντά και επισημαίνει πως έχει λάβει μόνο πρόχειρη ενημέρωση για τους πόρους που διέθεσε (τρακτέρ με παρελκόμενο καταστροφέα, όπως αναφέρει).

Η απάντηση του κ. Σιώμου, όπως αναρτήθηκε στο ιστολόγιο Δασαμάρι SOS έχει ως εξής:

Dasamari

Από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού και συγκεκριμένα από τον κ. Βλάσση Σιώμο,

-           Γενικό Γραμματέα Εποπτικού Συμβουλίου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και

-           Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και

-           Μέλος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

λάβαμε το παρακάτω e-mail σχετικά με την ανάρτηση στο ιστολόγιο Δασαμάρι S.O.S. με τίτλο «23 Ιουλίου 2019: εγκληματική ολιγωρία ανευθυνο-υπεύθυνων».

 Αγαπητοί φίλοι του Δασαμάρι SOS για την πληρέστερη ενημέρωσή σας,

 σας γνωρίζουμε ότι ο ΣΠΑΠ στα πλαίσια των μικρών οικονομικών δυνατοτήτων που έχει διέθεσε 5 εργάτες με τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για κοπή ξερών χόρτων, εντός του μηνός Μαίου, για μια εβδομάδα στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και εργάσθηκαν κάτω από τις οδηγίες και κατευθύνσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου σας.

Σημειώνω ότι οι εργάτες που πηγαίνουν και στους 12 δήμους μέλη ξεκίνησαν από τον δήμο σας.

 

Πλέον αυτού προμηθευτήκαμε προ μηνός περίπου αγροτικό μηχάνημα τρακτέρ με καταστροφέα χόρτων και για το οποίο μεταξύ των άλλων εκπαιδεύτηκε ως χειριστής για μία εβδομάδα υπάλληλος του δήμου σας.

 

Και πάλι το συγκεκριμένο μηχάνημα παραχωρήθηκε πρώτα στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου σε σχέση με τους άλλους δήμους-μέλη μας για 10 ημέρες, πάντα με τις οδηγίες των υπηρεσιών του δήμου σας.

 

Σύμφωνα με την ανεπίσημη πληροφόρηση που έχω το τρακτέρ εργάσθηκε στη περιοχή της Διώνης.

 

Τέλος σας επισημαίνω ότι ο ΣΠΑΠ δεν υποκαθιστά τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας μας που είναι επιφορτισμένοι με τις δράσεις πρόληψης πυροπροστασίας, αλλά συστήθηκε από τους δήμους- μέλη του για να συνδράμει, στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων του, σε διάφορες δράσεις των δήμων μελών μία από τις οποίες είναι και η πυροπροστασία.

 

Στην διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Βλάσσης Σιώμος

 

Δημοσιοποιούμε την ηλεκτρονική επιστολή του κ. Σιώμου αφού δεν αφορά κάποιο ιδιωτικό ζήτημα αλλά ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για το σύνολο του δήμου.

Απ’ ό,τι συνάγεται εύκολα, τα μέσα για την πρόληψη του κινδύνου διατέθηκαν από τον ΣΠΑΠ στα μέλη του και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Πλην όμως μετά την περαίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΣΠΑΠ, που εκτελέσθηκαν υπό τον σχεδιασμό και προγραμματισμό του Δήμου, οι δράσεις πρόληψης πυρκαγιών του Δήμου εξακολουθούν να είναι ανορθολογικές και τυχάρπαστες, καθόσον περιοχές περιμετρικά του οικισμού της Διώνης, στα όριά του με το δάσος, εξακολουθούν να αποτελούν πυριτιδαποθήκες λόγω της ξηράς παρεδαφιαίας βλάστησης (ξερόχορτα).

Ενώ είναι γνωστό πως το Δασαρχείο Πεντέλης έχει εκπονήσει και υλοποιεί μελέτες και εργασίες καθαρισμού ξηράς βλάστησης και ευφλέκτων υλικών από τις παρόδιες δασικές εκτάσεις, πλησίον των οικισμών, δεν εκτελούνται αντίστοιχες εργασίες πρόληψης στα όρια του δήμου.

Ψευδόμενος ο δήμαρχος Ραφήνας–Πικερμίου, σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε πως «έχει καθαρίσει το μεγαλύτερο μέρος του δήμου» προφανώς υπολογίζοντας πως η δήλωσή του μετράει περισσότερο από τα φωτογραφικά τεκμήρια από τα οποία βρίθει το διαδίκτυο. Θα πρέπει να τον απογοητεύσουμε και να του πούμε πως η αλήθεια είναι αποτυπωμένη και με τα ψέματα απλά εκτίθεται έτι περισσότερο.

Αν θέλει να κάνει κάτι η δημοτική αρχή, της προτείνουμε να αντιγράψει τον σχεδιασμό και τις ενέργειες άλλων δήμων, που συλλέγουν το συντομότερο βλαστικά υπολείμματα και προϊόντα κοπής της βλάστησης, δίχως την επινόηση της ειδικής χρέωσης και δίχως την ανοησία περί του μη επαρκούς χρόνου για την αποκομιδή ξηρών βλαστικών υπολειμμάτων και άλλων εύφλεκτων υλικών. Δήμοι μεγαλύτερων πόλεων δεν τολμούν καν να αμφισβητήσουν την υποχρέωσή τους να υποστηρίξουν την πολιτική προστασία της κοινωνίας τους με το να αρνούνται να αποκομίσουν εύφλεκτη ύλη.

Ο κ. Σιώμος είναι ξεκάθαρος. Ο ΣΠΑΠ έδρασε. Μένει στους Δήμους να κάνουν και αυτοί τη δουλειά τους σωστά και αποτελεσματικά.

Η μισή προστασία από τις πυρκαγιές είναι η πρόληψή τους. Αν δεν υπάρξει πρόληψη, κανείς μετά δεν μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του, ειδικά όταν προεκλογικά δήλωνε πως …αναλαμβάνει με αίσθημα ευθύνης την ευθύνη της διοίκησης του δήμου.

Άλλο ένα ψέμα μήπως;

 

Η αναφερθείσα επιστολή του κ. Σιώμου, καθώς και ο σχολιασμός από την συλλογικότητα Δασαμάρι SOS και άλλους δημότες δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο της συλλογικότητας, σήμερα Πέμπτη 25/7/2019

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.