" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Νεοελληνική ζωοφιλία. Παράνομα καταφύγια και στην Ακράτα Κύριο

Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ άλλο ένα ρεπορτάζ για τα παράνομα καταφύγια ζώων συντροφιάς και τους επιτήδειους που τα στήνιυν για τους ...δικούς τους -συνήθως ύποπτους- λόγους.

 

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιόντου από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

 

Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ (1/8/2019)

Παράνομο καταφύγιο ζώων συντροφιάς και στην Ακράτα!

Akratapic1

Συνεχίζοντας την έρευνα για τα παράνομα καταφύγια ζώων συντροφιάς, φτάσαμε και στην Ακράτα. Είχαμε την πληροφορία ότι σε ποτάμι στην Ακράτα υπάρχει ένα παράνομο καταφύγιο, το οποίο λειτουργεί ο «Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αιγιαλείας Τα Φιλαράκια». Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιούλη κάναμε επιτόπια έρευνα στην περιοχή (στην παλιά εθνική οδό) και με τη βοήθεια κατοίκων της Ακράτας το εντοπίσαμε. 


Το παράνομο καταφύγιο βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Κράθεως, από το πάνω μέρος της εθνικής οδού, λίγο πριν από την έξοδο για Ακράτα. Εχει έκταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων περίπου. Σύμφωνα με τους κατοίκους φιλοξενεί 170 ζώα συντροφιάς, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebookφιλοξενεί 200 ζώα. Η ακριβής τοποθεσία του βρίσκεται στις εξής συντεταγμένες

Εξω από το καταφύγιο, αυτοί που το λειτουργούν παράνομα είχαν αφήσει σκόπιμα 20-30 πολύ εξαγριωμένους σκύλους, για να μην μπορεί κανένας να το επισκεφτεί και να το απαθανατίσει. Δεν ήταν εύκολο να κατέβουμε από το αυτοκίνητο, γι’ αυτό και πήραμε φωτογραφίες και βίντεο μέσα απ’ αυτό. Και βέβαια, εξαιτίας αυτών των συνθηκών, δεν είχαμε τη δυνατότητα να απαθανατίσουμε την άθλια κατάσταση του καταφυγίου και την κατάσταση των ζώων, ζητήματα σημαντικά από τη σκοπιά της ευζωίας των ζώων. Εκείνο που προέχει, όμως, είναι το γεγονός ότι(και) αυτό το καταφύγιο είναι παράνομο. Το λειτουργεί ο «Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αιγιαλείας Τα Φιλαράκια», που έχει στενή συνεργασία με το σύλλογο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας» (για τον τελευταίο διαβάστε εδώ).

Akratapic2

Επικοινωνήσαμε - ως οφείλαμε για την πληρότητα του ρεπορτάζ - με την πρόεδρο του «Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αιγιαλείας» κ. Σοφιανοπούλου. Την ρωτήσαμε, ανάμεσα στ’ άλλα, αν ο σύλλογός της λειτουργεί το παράνομο καταφύγιο και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, ισχυριζόμενη ότι το εν λόγω καταφύγιο είναι του δήμου. Οταν της διαβάσαμε ένα εγκωμιαστικό για το σύλλογό της απόσπασμα από Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Ζαρούλια, στις 15 Απρίλη του 2016, αναφορικά με την κακοποίηση των ζώων συντροφιάς στο νομό Αχαΐας, μας απάντησε ότι… αγνοεί αυτή την Ερώτηση!

Η απάντηση της κ. Σοφιανοπούλου για τη λειτουργία του παράνομου καταφύγιου είναι ψευδής. Δε θα επικαλεστούμε τις πληροφορίες μας από υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε το γεγονός ότι βοά η Ακράτα για το παράνομο καταφύγιο που λειτουργεί ο «Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αιγιαλείας Τα Φιλαράκια». Θα επικαλεστούμε το Facebook του συλλόγου, στο οποίο έχει αναρτηθεί δημοσίευμα που ομολογεί ότι το καταφύγιο το λειτουργεί ο εν λόγω σύλλογος. Δίνει μάλιστα και λεπτομέρειες: ότι τα ζώα συντροφιάς ανέρχονται σε 200 (σε μια έκταση μόνο 1600 τμ)! Ιδού η ανάρτηση που διαψεύδει τη… διάψευση της κ. Σοφιανοπούλου και επιβεβαιώνειότι αυτό το παράνομο καταφύγιο το λειτουργεί ο εν λόγω σύλλογος:

«Η Sia Drillia προτείνει τη Σελίδα Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια".

1 Μαΐου · 

Ο Φιλοζωίκός Σύλλογος Αιγιαλείας 'Τα Φιλαράκια', εθελοντικά περιθάλπει, παρατημένα, κακοποιημένα και τελικά αδέσποτα σκυλιά, κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως μεγέθους και ράτσας, καθαρόαιμα αλλά και ημίαιμους πρίγκηπες και πάτσγουορκ πριγκήπισσες. Έχουν λοιπόν στήσει ένα καταφύγιο στην Ακράτα και ο Δήμος βοηθάει παρέχοντας τροφές. Τα θεραπεύουν, τα εμβολιάζουν και τα στειρώνουν. Τους τοποθετούν τσιπ και τα δηλώνουν. Γιατί όλα είναι ξεχωριστά. Γιατί κι ένα από τα 200 έχει σημασία. Τα φροντίζουν καθημερινά. Τα ζώα είναι πεντακάθαρα. Και τα αγαπούν. Κι έτσι και τα 200 σκυλιά στο καταφύγιο της Ακράτας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, έχουν όλα αγαπηθεί. Γι αυτό και όταν πλησιάζεις στο χώρο, σου γαυγίζουν, όχι για να σε διώξουν, μα για να πας πιο κοντά τους, για να σου γλείψουν το χέρι. Όλα μα όλα θέλουν να σου δώσουν φιλάκια. Γιατί, αν και όψιμα στη μικρή τους ζωή, έχουν αγαπηθεί από τις Κυρίες του συλλόγου της Ακράτας και πασχίζουν να ανταποδώσουν την αγάπη αυτή. Και τα 200 σκυλιά ήμερα, φιλικά και έτοιμα για τον άνθρωπο που θα τα υιοθετήσει. Έτοιμα να γίνουν οι πιο πιστοί σύντροφοι, αρκεί να έρθει ο άνθρωπός τους, να τα ξεχωρίσει και να τα αγαπήσει. Κι αναρωτιέμαι. Γιατί τα σκυλιά αυτά είναι στα αζήτητα; Μάλλον γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πως όταν σώζεις ένα σκυλάκι, σε σώζει πίσω κι αυτό. Εγώ το έμαθα προσφάτως και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας: Ότι ένας σκύλος σε μαθαίνει πως να ζεις αληθινά, πως να είσαι ευτυχισμένος.Υιοθετήστε ένα από 'Τα Φιλαράκια' επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6942523268. Βιαστείτε! Την ομορφότερη ζωή δεν την αφήνουμε να περιμένει»!

Δεν ξέρουμε τι σκέφτηκε η κ. Στεφανοπούλου, όταν διέψευδε ότι ο σύλλογός της λειτουργεί το παράνομο καταφύγιο (μάλλον νόμιζε ότι δεν έχουμε στοιχεία ή ότι δε θα τολμήσουμε να καταγγείλουμε την παρανομία), γεγονός όμως είναι ότι «την πάτησε», κατά το κοινώς λεγόμενο. Το παράνομο καταφύγιο ζώων συντροφιάς στην όχθη του ποταμού Κράθεως στην Ακράτα το έχει στήσει ο «Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας Τα Φιλαράκια» και μέσα σ’ αυτό έχει στοιβάξει 200 ζώα συντροφιάς.

Η κ. Σοφιανοπούλου είχε και έναν άλλο, σημαντικό λόγο για να πει ψέματα. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι όσοι λειτουργούν παράνομα καταφύγια ζώων συντροφιάς πάνε κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το άρθρο 458 του (προηγούμενου) Ποινικού Κώδικα, και ότι τα καταφύγια αυτά, με βάση το άρθρο 12 του νόμου 604/1977, κλείνουν με εισήγηση της ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) της Περιφερειακής Ενότητας (νομού) στον οποίο έχουν κατασκευαστεί και με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη. Οπως ακριβώς συνέβη με το παράνομο καταφύγιο στο Γιαννισκάρι του δήμου Δυτικής Αχαΐας, το οποίο είχε κατασκευάσει και λειτουργούσε μέλος του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας», στέλεχος του οποίου είναι η δικηγόρος Αρβανίτη, θυγατέρα του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη και δικηγόρος του στη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος. 

Η σύζυγος του φίρερ της ΧΑ Μιχαλολιάκου, σε Ερώτησή της το 2016, εκθείαζε τη δράση αυτών των δύο συλλόγων, της Πάτρας και της Αιγιαλείας. Εγραφε:«Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων δραστηριοποιούνται κατόπιν καταγγελιών, τόσο ο φιλοζωικός σύλλογος Πατρών, όσο και ο φιλοζωικός σύλλογος Αιγιαλείας». Πρόκειται ασφαλώς για… σύμπτωση!

 

(πηγή: εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ 1/8/2019)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.