" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

8 Αυγούστου, Παγκόσμια Μέρα Οργασμού και Γάτας! Κύριο

World Orgasm Day

Οι μέρες εορτασμού, οι μέρες μνήμης μπορεί να έχουν ένα σχεδόν γιορτινό χαρακτήρα, αλλά διαθέτυν και τη μελαγχολία της υπενθύμισης "παλιών, καλών ή ένδοξων στιγμών.  Επιμένουμε να λέμε, πως τα σημαντικά πρέπει να τα γιορτάζουμε κάθε μέρα ως βιώματα, ως εμπειρίες και να μη τα βάζουμε σε ένα "οστεοφυλάκιο μνήμης", αποδίδοντας τους τιμές και μνήμη, μία μέρα το χρόνο. Δεν θα έπρεπε αυτό να ισχύει και για κάτι τόσο σημαντικό, όπως είναι ο σεξουαλικός οργασμός; Εκτός αν στη σημερινή παγκόσμα μέρα οργασμού, αυτό που εορτάζεται είναι ο οργασμός δουλειάς ή ο οργασμός της Φύσης, αλλά από τα παγκόσμια γεγονότα και καταστάσεις και τα δύο αυτά είναι άκαιρα και ανεπίκαιρα. Μάλλον ο εορτασμός τους θα ήταν ένας πικρός εορτασμός,  μία τραγική ειρωνία, δεδομένων των συνθηκών και των ανεγκέφαλων ανθρώπων, που επιμένουν ως ηλίθιοι να τις διαμορφώνουν (επί τα χείρω συνηθως).

Τέλος πάντων, δύο λόγια για την παγκόσμια μέρα από το sansimera.gr

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Oργασμού πρωτογιορτάστηκε το 1998, με πρωτοβουλία του αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Άλεξ Χίρκα.

Ο αμφίφυλος Χίρκα πιστεύει ότι ήταν αναγκαία η καθιέρωση μιας τέτοιας μέρας, όπου θα αποθεώνονται ο oργασμός που αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξoυαλικότητας, αλλά και οι χαρές του σώματος.

Ως Παγκόσμια Μέρα Oργασμού καθιερώθηκε από τον ίδιο η 8η Αυγούστου, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Μόνο επειδή είναι μια μέρα του καλοκαιριού και δεν υπάρχει άλλη γιορτή αυτή την ημερομηνία.

 

      world cat day           Σημείωση:  Η 8η Αυγούστου είναι και η παγκόσμια μέρα γάτας που στην Ελλάδα που η άσφαλτος των οδών είναι καλυμμένη συνήθως με ισοπεδωμένες από αυτοικίνητα γάτες, έχει το δικό της ιδιαίτερο χρώμα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.