" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Να αλλάξει η νομοθεσία ζητούν… φιλόζωοι Κύριο

  20190819 Fylaki

Την αλλαγή της νομοθεσίας ζητά η Α. Δημοπούλου, μέλος του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας». Οπως είπε, «η Ελλάδα είναι γεμάτη από κυνοκομεία κολαστήρια που δήμοι και αρμόδιοι αδυνατούν να διαχειριστούν… Κανένας ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ δεν θα προσφέρει και δεν θα βελτιώσει τίποτα… Χρειάζεται να αλλάξει η νομοθεσία».

Το ρεζουμέ βρίσκεται στην τελευταία πρόταση: «Χρειάζεται να αλλάξει η νομοθεσία». Εχουμε μια δημόσια ομολογία για τη στόχευση πολλών φιλοζωικών οργανώσεων, που κατασκευάζουν ή λειτουργούν παράνομα καταφύγια ζώων συντροφιάς. Θέλουν να έχουν το δικαίωμα να κατασκευάζουν ανεξέλεγκτα δικά τους καταφύγια.

Με την ισχύουσα νομοθεσία, καταφύγια ζώων συντροφιάς μπορούν να κατασκευάζουν και να τα λειτουργούν μόνον οι δήμοι. Αυτή η σαφέστατη διάταξη του νόμου 4039/2012, που είναι σύμφωνος με την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία και αν εφαρμοζόταν αυστηρά θα εξασφάλιζε την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα, δεν είναι αρεστή σε αυτούς τους φιλόζωους. Γιατί τους αφήνει έξω από το «παιχνίδι».

Η Α. Δημοπούλου ισχυρίζεται ότι τα δημοτικά καταφύγια ζώων συντροφιάς είναι κολαστήρια και ότι οι δήμοι και οι αρμόδιοι αδυνατούν να τα διαχειριστούν. Προφανώς, θέλει να περάσει την άποψη, ότι οι φιλόζωοι όπως αυτή και ο σύλλογος στον οποίο ανήκει, είναι οι μόνοι που μπορούν να διαχειριστούν αυτή την υπόθεση. Εχουν, φαίνεται, αποκτήσει την… τεχνογνωσία αφού μπορούν και κατασκευάζουν ελεύθερα και χωρίς κανένα έλεγχο από τους δήμους και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς παράνομα καταφύγια. Το ίδιο επιδιώκουν και με τις υιοθεσίες ζώων συντροφιάς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε τρίτες χώρες.

Ενώ όλα αυτά τα χρόνια το κράτος δε χρηματοδοτεί ουσιαστικά τους δήμους για την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία καταφυγίων και γενικά για τις ανάγκες της ευζωίας των ζώων συντροφιάς, έρχεται η Α. Δημοπούλου και με ύφος χιλίων καρδιναλίων αποφαίνεται ότι η φετεινή χρηματοδότηση από το κράτος, μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», δε θα προσφέρει και δε θα βελτιώσει τίποτα! 

Φυσικά, αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι. «Βγάζει μάτια» το ότι δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο γεγονός ότι μέλη του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας», στον οποίο ανήκει, έχουν κατασκευάσει και λειτουργούν παράνομα καταφύγια στην Πάτρα, όπως για παράδειγμα στο Γιαννισκάρι της Δυτικής Αχαΐας ή ότι έχουν συλληφθεί να εξάγουν παράνομα σκύλους, με άθλιες συνθήκες μεταφοράς,  που προκάλεσαν το θάνατο των ζώων (διαβάστε εδώ και φρίξτε).

Ας καταλάβει η Α. Δημοπούλου ότι ματαιοπονεί, ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία προς την κατεύθυνση της ελευθερίας δράσης τους για την κατασκευή καταφυγίων ζώων συντροφιάς και για την υιοθεσία 

 

(πηγή: Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ 8/8/2019)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.