" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Κυριακή 10/4/2022 ώρα 11:00 Εθελοντική δράση ποτίσματος των φρεσκοφυτεμένων στο Μπλε Λιμανάκι Κύριο

Απαραίτητη Διόρθωση - Παρατήρηση: Την Κυριακή ο μήνας έχει 10, οπότε το 11/4 όπου έχει κυκλοφορήσει είναι "δαιμονική πραδρομή"

Οι κάτοικοι στο Μπλε Λιμανάκι καλούν σε εθελοντική δράση ποτίσματος των εκεί  νεοφυτευθέντων τα οποία  εγκαταστάθηκαν  για να για να βοηθήσουν  στην ταχύτερη κατά το δυνατό, αποκατάσταση των πληγών που άνοιξαν στον τόπο η αυθαιρεσία και η πρωτοφανής αντιπεριβαλλοντική δράση της "αυτοδιοικητικής αρχής" . Ακόμα και η παύση των εργασιών που επετεύχθη με τον αγώνα των κατοίκων δεν είναι παρά το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση. Η δε φύτευση (παραδόξως δίχως υποχρέωση συντήρησης;;) είναι ένα ακόμα βήμα, αλλά η συντήρηση τους με πρωτοβουλία και εθελοντική δράση όσων αγαπούν τον τόπο είναι αυτό που θα ξαναφέρει τη ζωή και την ισορροπία εκεί που η αλαζονεία αποπειράθηκε να υποβαθμίσει τη Φύση και το Τοπίο. Ακολουθεί το κάλεσμα των κατοίκων

 2

Υπό την πίεση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων και των κινητοπροιήσεων των κατοίκων, η παράνομη (χωρίς προηγούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση) διάνοιξη διαδρόμου στο Μπλε Λιμανάκι Ραφήνας (δίπλα και πάνω στο ρέμα και μέσα στη χερσαία ζώνη λιμένα και τον αιγιαλό) σταμάτησε οριστικά, απομακρύνθηκαν τα χώματα από την κοίτη του ρέματος, αποκαταστάθηκαν (τουλάχιστον εν μέρει) τα πληγέντα πρανή και έγινε φύτευση με ενδημικά φυτά (πικροδάφνες, σχίνα και σπάρτα) βάσει φυτοτεχνικής μελέτης. Ενόψει αυτού, εξέλιπε το αντικείμενο της δίκης της αίτησής μας ασφαλιστικών μέτρων. Παρότι τίποτε δεν είναι όπως πριν, πρόκειται για μια μεγάλη περιβ θα είναι αλλοντική νίκη των κατοίκων!

Όμως τα φυτάκια εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους χωρίς πρόβλεψη ποτίσματος με αποτέλεσμα πολλά από αυτά (ιδιαίτερα τα σχίνα) να είναι ήδη ημιθανή! Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το επόμενο διάστημα με την άνοδο της θερμοκρασίας θα ξεραθούν εντελώς. Αυτό, πέραν των άλλων συνεπειών (ανώφελη ανάλωση δημοσίου χρήματος, κακό αισθητικό αποτέλεσμα, ελλιπής ανάπλαση του οικοσυστήματος) θα δημιουργήσει νέους κινδύνους ρύπανσης/υποβάθμισης των θαλασσίων υδάτων από την παράσυρση χωμάτων στη θάλασσα εξαιτίας των βροχών το ερχόμενο φθινόπωρο, ιδίως από την μεγάλης κλίσης επιχωμάτωση, που έγινε για την αντιστήριξη του τοιχίου του διανοιγέντος ανατολικού πεζοδρομίου της οδού Καβουνίδου.

Την Κυριακή 10/4/2002 και ώρα 11:00ποτίζουμε εθελοντικά τα νέα φυτά ζητώντας από τους κυρίους του έργου (Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου) να διασφαλίσουν το πότισμά τους με σταλακτοφόρους αγωγούς από σταθερή παροχή νερού ή ειδική δεξαμενή, τακτικά υδροδοτούμενη, που οφείλουν να κατασκευάσουν με βάση την αρχή του ενωσιακού δικαίου «Ο ρυπαίνων πληρώνει»! Μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μπλε, ελάτε με τους κουβάδες σας! Γιατί η φύτευση δεν πρέπει να είναι το «άλλοθι» αλλά η αρχή μιας πραγματικής ανάπλασης. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 17:54

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.