" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η ανευθυνότητα των υπευθύνων υποθάλπει εμπρησμούς, sequel 2022 Κύριο

Πέρασε ένας χρόνος και ο δήμαρχος της Ραφήνας συνεχίζει να ψάχνει γωνίες στο δεκάρικο, σε μία προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών που έχει για την πυροπροστασία και την πολιτική προστασία στο δασικό Δασαμάρι του ανατολικού Πεντελικού.

Στις 20 Απριλίου 2021, στο «επίσημο μέσο δημαρχιακής δικτύωσης -facebook» ο δήμαρχος Ραφήνας (και όπως ισχυρίζεται και Πικερμίουέθετε σε αμφισβήτηση τις πραγματικές και αδιαμφισβήτητες ευθύνες του δήμου, για τη δασοπροστασία στο δασικό Δασαμάρι, ενόψει αντιπυρικής περιόδου. Ακολούθησαν επιστολές προς κάθε κατεύθυνση, από τοπικές συλλογικότητες. Ο δήμος της Πεντέλης ξεκαθάρισε πως γνωρίζει τα επί σειρά ετών όρια του, επισημοποιώντας τη θέση του αυτή με απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου (αποφαση 67/2021 ΑΔΑ: ΩΔ0ΘΩΞ3-ΔΔ7).

Ο δήμαρχος της Ραφήνας επιμένει και φέτος "φεϊσμπουκικά"  – προφασιζόμενος γραφειοκρατικούς λόγους -που η πραγματικότητα και οι πρακτικές ετών τους έχουν καταστήσει αστείους-  πως είναι αναρμόδιος για τη δασοπροστασία, την αντιπυρική και πολιτική προστασία της ίδιας περιοχής. Έτσι η ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών «Δασαμάρι SOS» και η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος, έστειλαν τη συνημμένη, τρίτη επιστολή (εδώ η δεύτερη από 27/5/2021) προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα και να αντιμετωπιστεί έτσι η ανεύθυνη στάση του δυσεξήγητα «βραβευμένου με βραβείο για τη δασική προστασία» δημάρχου της Ραφήνας.  Οι συλλογικότητες ζητούν, εφόσον δεν έχει συσταθεί η (επικαλούμενη από τον δήμαρχο Ραφήνας και μόνο) Επιτροπή Ορίων και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης της, να ανατεθεί σε έναν από τους δύο Δήμους, με απόφαση της ΓΓΠΠ ή/και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η υποχρέωση να συμπεριλάβει στον σχεδιασμό του την πυροπροστασία/δασοπροστασία της περιοχής.

Το έχουμε αναφέρει πολλάκις πως τα πράσινα πλυντήρια με τα απορρυπαντικά βραβεία τους δεν ξεπλένουν τον λεκέ της ανευθυνότητας ούτε εμφυτεύουν περιβαλλοντική συνείδηση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 07:48

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.