" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ξεσσαλονίκη (τίτλος δανεισμένος από τα Ξύλινα Σπαθιά και την απελπισία) Κύριο

Χιπ χοπ χάνομαι μεσ’ τα δίχτυα πιάνομαι
απόψε πέθανα με βρήκανε στην αμμουδιά
δίπλα στα κύματα.

Εδώ είν’ ωραία Mister

(Ετήσια παράνοια του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη)

 

Αν δεν μας είχε ταράξει στο ψέμα, δεν θα ψάχναμε την αλήθεια πίσω από τα λόγια του.

Κλείνοντας κάθε ορυμαγδό ψεμάτων πάντα με την επωδό «Ήταν δίκιο – έγινε πράξη» η κοροϊδία δείχνει ακόμα μεγαλύτερη,

Τέλος πάντων, εκλογές έρχονται. Όλη η ελληνική κοινωνία γονατισμένη από την λιτότητα που επέβαλαν οι δανειστές αλλά που εφάρμοσε πρόθυμα και με βάρβαρη επιτυχία η «μικτή» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρακολουθεί τον βασικό συντελεστή, το κύριο υπεύθυνο  της κυβέρνησης, να ανοίγει το πανέρι με τα καθρεφτάκια τις υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο, στο βήμα της Selanik Segisi*

Επειδή δεν μπορεί ο βασικός υπεύθυνος να πει ανοιχτά τι σχεδιάζει, το λέει συγκαλυμμένα, πίσω από «ητανδικιοεγινεπράξη» εκφράσεις. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Όταν κατόπιν εορτής επισημαίναμε τα ψέματα, η απάντηση ήταν ότι το είχε πει, αλλά εμείς δεν το καταλάβαμε. Για να μην την ξαναπάθουμε και να ξέρουμε τι σχεδιάζει, παίρνουμε ανά χείρας δύο πολύτιμα εργαλεία, φυλαγμένα από

τον καιρό του «ορθοδόξου ΠΑΣΟΚ»

Α. Το ερμηνευτικό λεξικό της ξύλινης γλώσσας και

Β. Το λεξικό εκφράσεων και αποστροφών της πασοκικής διαλέκτου και αρχίζουμε την ανάγνωση πίσω από τις γραμμές, δηλαδή πίσω από τα κενά αισιοδοξίας που άφησε ο Τσίπρας για εμάς τους ηλίθιους.

Μεταξύ των κεντρικών εξαγγελιών του πρωθυπουργού είναι οι εξής:

 1. Μείωση του ΕΝΦΙΑ ως 50% για σχεδόν 1,2 εκατ. χαμηλές ιδιοκτησίες και 30% μεσοσταθμικά σε δυο φάσεις, το '19 και το '20. Το μέτρο θα νομοθετηθεί ως το τέλος του χρόνου. Παράλληλα θα αλλάξει και η δομή του φόρου ώστε να γίνει πιο αναλογικός και ελαφρύτερος για τη λαϊκή κατοικία με μεγαλύτερη επιβάρυνση στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Οι υπογραμμίσεις της atticavoice. Τι θέλει να πει ο ποιητής:

 1. Δεδομένης της απουσίας κριτηρίων για το ποια είναι χαμηλή και ποια υψηλή ιδιοκτησία, προβλέπεται να μην αλλάζει τίποτα. Ότι πληρώναμε θα πληρώνουμε, αλλά μας πέταξε τη λέξη «μείωση» πολύ την πεθυμήσαμε
 2. Δεδομένης της απουσίας κριτηρίων και για το ποια θεωρεί λαϊκή πειουσία, βλέπε την περίπτωση a για να μην τα ξαναγράφουμε
 3. Οι δύο φάσεις που λέει 2019 και 2020 δεν είναι τίποτα άλλο πό την επιβεβαίωση πως ο ΕΝΦΙΑ θα μας σκίζει για την υπόλοιπη ζωή μας. Το δε «μεσοσταθμικά» είναι μία λέξη που δεν καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος, αλλά ξέρει πως ούτε και το κοινό του την καταλαβαίνει, οπότε την αμολάει για να φουσκώσει τον λόγο του.
 1. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών με εισόδημα από 7.000 ευρώ και πάνω έως 35% από 1/1/19. Αντίστοιχη μείωση έως και 35% θα ισχύει και για τους αγρότες. Παράλληλα, μειώνονται οι εισφορές για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή 64,5 ευρώ/μήνα.

Οι υπογραμμίσεις της atticavoice.

Τι θέλει να πει ο ποιητής:Η αναφορά στις 7000 και πάνω είναι συνώνυμο της φράσης «όσων ηλιθίων δήλωναν τα πάντα και δεν φοροδιέφευγαν όπως η πλειονότητα με την ευκαιρία που τους έδωσε ο φωστήρας Κατρούγκαλος». Η μείωση του 35% δεν είναι τίποτα σοβαρό αν υπολογίσουμε πως από τον νόμο του κτηνώδους Καρούγκαλου και μόνο, οι εισφορές εκτινάχθηκαν 250% στις περισσότερες περιπτώσεις τιμών επαγγελματιών που δεν φοροδιέφευγαν. Μείωση 35% στο 250% της αύξησης αντιστοιχεί σε πραγματική μείωση 14%  περίπου και αυτό από το 2019.

Το κίνητρο για φοροδιαφυγή εξακολουθεί και ισχύει και επιπλέον τα υποζύγια το ίδιο βάρος θα κουβαλούν.

Περίπου τα ίδια ισχύουν για τους αγρότες, τις εισφορές για εφάπαξ κλπ. Απλά είναι ωραίο να ακούς τη λέξη «μείωση» που πολύ μας είχε λείψει.

 

 1. Μείωση κατά 4% της φορολογίας επιχειρήσεων από 29% στο 25%, σταδιακά μέχρι την 1/1/22, αρχής γενομένης από 1/1/19.

 Τι είπε ο τρισμέγιστος! Θα μειώσει 4% την φορολογία των επιχειρήσεων σε 3 χρόνια! Δηλαδή «μεσοσταθμικά» όπως του αρέσει να λέει 1,33% το χρόνο. Για να πάει στο 25% την ίδια ώρα που στην γειτονιά μας αυτή είναι στο 10% και στη «χώρα πρότυπο (Γερμανία) 15%, όπως στη Λετονία, τη Λιθουανία (πιο ταιριαστά) και στην Αγγλία 20%. Η Γαλλία έχει υψηλότερη φορολογία αλλά δεν έχει λοιπές επιβαρύνσεις και επιπλέον έχει μειώσει δραστικά την γραφειοκρατία. Άρα; Άρα τρίχες. Αλλά η λέξη μείωση, πολύ μας είχε λείψει.

Προφανώς επειδή τα ίδια με άλλο τρόπο θα τα πει και το αντίπαλο δέος (τρομάρα τους) προσεχώς, τα λέει ο «μαέστρος» από τώρα

 

 1. Επιδότηση ενοικίου με ποσά από 70 έως και 200 ευρώ /μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες, από 1/1/19.

 Τα «εισοδηματικά κριτήρια» παραμένυν σκοτεινά, αλλά ποιος μπορεί να αρνηθεί πως ακούστηκε η ξεχασμένη (αλλά με θετικό πρόσημο που γεννά προσδοκίες) λέξη επιδότηση.

Δίχως κριτήρια, τα λόγια είναι εύκολα. Σαν να πετάς μπανάνες σε μαϊμούδες. Τρέχουν όλες να αρπάξουν. Αν είναι μόνο φλούδες αυτά που πέταξες, οι μαϊμούδες το ανακαλύπτουν μετά. Την δουλειά σου την έκανες μια χαρά.

 

 1. Καταβολή όλων των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς συνολικού ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ εντός του 2018.

 Η μοναδική εξαγγελία που θα υλοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό. Στο ακέραιο δεν ξέρουμε αλλά επειδή ξέρουμε πως στην Ελλάδα για να ζήσεις αξιοπρεπώς πρέπει να είσαι ή να έχεις υπάρξει ένστολος (στρατιωτικός, αστυνομικός, παπάς κλπ) η εξαγγελία αυτή και με το βάρος του Καμένου θα υλοποιηθεί.

Όσοι δεν φορούν στολή να πάνε να πάρουν μία να τη φοράνε στα καρναβάλια, αλλά λεφτά δεν έχει.

 

 1. Ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού. Υλοποίηση εντός 2019.

 Αυτό το «υλοποίηση εντός 2019» είναι πολύ ύποπτο. Μυρίζει πρόγραμμα Θεσσαλονίκης περισσότερο από τα υπόλοιπα. Αυτό που του λείπει είναι η επωδός «Πρόκειται για κοστολογημένη πρόταση». Οι πιο αδικημένοι των μνημονιακών πολιτικών, οι ΑμεΑ και οι άνθρωποι που τους εξυπηρετούν, ξαφνικά  αποτελούν στόχο ευεργετημάτων. Πως το έλεγε ο υπεύθυνος της κυβέρνησης; “Του γκουντ του μπι τρου;» (προσαρμόστε το αξάν)

 

 1. Ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία με 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού.

Τα 6 και 7 αποτελούν ένα ενιαίο μέτρο. Απλά το να το διαιρείς στα 2 κάνει τα (καλά) μέτρα από 10, 11. Αν ήταν κακά μέτρα, θα είχαν συγχωνευθεί ανά πεντάδες. Ισχύει και εδώ ότι σχολιάσαμε για το προηγούμενο μέτρο (Ιτς του γκουντ του μπιτ ρου)

 

 1. Κατάργηση του Φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς- ΚΝΣΕΠ καθώς και για ανενεργές επιχειρήσεις, από 1/1/19.

Πως το είπαμε αυτό; Κατάργηση φόρου επιτηδεύματος για τις ανενεργές επιχειρήσεις; Δηαδή μέχρι σήμερα πλήρωννα φόρο και οι ανενεργοί;

Μα ΝΑΙ. Στην Ελλάδα του ότι δηλώσεις είσαι, αυτό το να δηλώσεις, το πληρώνεις.

Το θέμα είναι τώρα πόσοι είναι οι ανενεργοί, γιατί προκειμένου να γλιτώσουν το χαράτσι, οι ανενεργοί έχουν κλείσει από το 2014, δηλαδή να πούμε και και ας είναι μια μπαρούφα.

Συνεταιρισμοί και ΚΝΣΕΠ θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα μέλη ως μέλη και όχι ο συνεταιρισμός.  Ούτως ή άλλως, ο συνεταιρισμός φορολογούταν αυτοτελώς.

Τελικά όλοι οι ενεργοί, θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν γιατί είναι ότι είναι και απλά, δουλεύουν. Άρα παραμύθι η ελάφρυνση. Τα ζώα υα συναχίσουν να πληρώνουν τα κέρατα τους.

Τέλος πάντων, λόγια για να γράφουμε σελίδες για το πόπολο…..

 

 1. Επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς ως 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα, σε ορίζοντα διετίας, 50% από 1/1/19 και 100% από 1/1/20.

 Οι νέοι μισθωτοί δεν έχουν ανάγκη το να επιδοτήσουν την ασφάλιση τους. Ούτως ή άλλως η κοινωνική ασφάλιση χρηματοδοτείται από το δημόσιο και ε τους μνημονιακούς νόμους το ασφαλιστικό κόστος είναι ασήμαντο για τον εργοδότη. Οι νέοι μισθωτοί έχουν ανάγκη από επαγγελματική κατοχύρωση, δικαιώματα και μισθούς σοβαρούς. Όχι των 250 ευρώ. Και χωρίς επιδόηση

Αλλά τσάμπα είναι. Ας εξαγγείλουμε και την επδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, να μη μείνει άδεια η θέση 9 στις εξαγγελίες μας.

 

 1. Αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ με μείωση κατά δύο μονάδων του μεγάλου, από 24% σε 22% και κατά μια του μικρού, από 13% σε 12%, από 1/1/21.

Από το 2021, ο ΦΠΑ θα πάει εκεί που ήταν το 2013. Μάάάστα. Ανπατυξη της μίας μονάδας προβλέπεται. Ανάπτυξη της μίας δεκάρας. Από το 2021 και εάν δεν μας βάλουν χέρι οι επόπτες μας. (Αμ τι νομίζατε, ότι λέει ο Τσίπρας ή το Κουλάκι, θα τα κάνουν κιόλας;

 

 1. Εκκίνηση των διαδικασιών για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου στις αρχές του 2019.

 ΠΡΟΣΟΧΗ! Εκκίνηση.  Όχι αύξηση. Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, πες πως έγινε κιόλας….

Στο τελος του δρόμου γράφει "πήγαινε στην αφετηρία" αλλά τι σημασία έχει; 

 

Απορία Έλληνα φορολογούμενου, ενδεεούς και ημιθανούς από τα τόσα χρόνια λιτότητας.

Ποιο μνημόνιο τελείωσε; Ποιο μνημόνιο έπαψε να δυναστεύει τις ζωές μας;

Και επειδή και το «αντίπαλο δέος» μπορεί να είναι αντίπαλο αλλά δεν είναι  καθόλου δέος, σας παρακινούμε να διασκεδάσετε την Κυριακή σας διαβάζοντας όσα κωμικά εξαγγέλλονται από τους παρατρεχάμενους των δανειστών μας και των ευαγών ιδρυμάτων τους. Διασκεδάστε και γελάστε. Δείξτε χαρά για να νομίζουν πως σας έπεισαν. Το βράδυ μπορείτε να βυθιστείτε και πάλι στην απελπισία του να σας διοικούν αυτοί οι ανερμάτιστοι τύποι, δίχως ενδεχόμενο αλλαγής, γιατι αυτοί που έχονται με φόρα είναι χειρότεροι ή απλά το ίδιο κακοί..

Στις δε εκλογές μπορείτε να εκφραστείτε όπως θέλετε αφού δεν εκφράζεστε με άλλον τρόπο. Να θυμάστε όμως: Μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Και τις συνέπειες του λάθους τις πληρώνουμε όλοι.


*Η ΔΕΘ, όπως θα την έλεγαν επισκέπτες από την Τουρκία που ηλίθια ανεγκέφαλα   τους επιτέθηκαν, μέσα στο αυτοκίνητο τους -με τούρκικες πινακίδες- στη Γούναρη.  Προτροπή προς τους υπεύθυνους της έκθεσης. Βγάλτε το ΔΙΕΘΝΗΣ. Είναι μόνο για Έλληνες και δη ξεβράκωτους

 

kolomalakas

Εντωμεταξύ η Θεσσαλονίκη διατηρεί αλώβητο τον τίτλο της πιο «ερωτικής» πόλης.

 Ήδη πονάμε από απόλαυση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 09:00

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.