" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Οι μαριονέτες δεν έχουν ούτε φωνή ούτε γνώμη Κύριο

Δεν έχουν δική τους φωνή. Δεν έχουν δική τους γνώμη. Άβουλα ανθρωπάκια που απλά ανοιγοκλείνουν το στόμα τους για να πείσουν πως η φωνή που ακούγεται είναι δική τους. Ακόμα χειρότερος ο χειριστής τους, Ο ατάλαντος μαριονετίστας που τους γράφει μαζί με τους μυστικοσυμβούλους του, το τι θα πουν. 

Και οι μαριονέτες λένε χωρίς να το πιστεύουν "Εγώ φταίω" και ο παίκτης που τους κουμαντάρει χαίρεται και πιστεύει πως όλοι τώρα θα πιστέψουν πως η άβουλη μαριονέτα πήρε πάνω της την ευθύνη γλιτώνοντας τον ίδιο από τις ευθύνες του. Όμως όλα τα χρόνια η μαριονέτα ήταν μαριονέτα και εκτελούσε ότι του έγραφε στο σκονάκι ο μαριονετίστας. Και ο μαριονετίστας άντεχε γιατί ήθελε γύρω του μαριονέτες. Ήθελε ομιλούσες κεφαλές. Αναλώσιμες και αναξιοπρεπείς.

Τώρα πια όλοι ξέρουν πως η μαριονέτα απλά είπε αυτά που ήθελε ο χειριστής της και όλοι με τη σειρά τους ξέρουν πως ό,τι έκανε η μαριονέτα δεν ήταν τίποτα άλλο από εκτέλεση των εντολών αυτού που τη χειριζόταν.Όλα ήταν μία παράσταση για να εξυπηρετηθεί το συμφέρον. Ποιού; Μα αυτού που κινεί και τη μεγάλη μαριονέτα.  Αυτό άλλωστε φάνηκε και από τη διανομή του κειμένου που έβαλαν τη μικρή μαριονέτα να διαβάσει

Μαριονέτες παντού. Αναλώσιμες και έτοιμες να καούν αν τις διατάξει το αφεντικό τους. Γιατί οι μαριονέτες δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς αφεντικό να τους δίνει κίνηση και φωνή. 

Αλλά και το "αφεντικό" μαριονέτα είναι. Κούκλα αποτρόπαιη με έναν μεγάλο χειριστή από πίσω της. 

Και εμείς καθόμαστε ενδεείς και παρακολουθούμε το κουκλοθέατρο να μας κυβερνά 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 15:50

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.