" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: Αυτήν τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτε άλλο. Κύριο

LaikisysoeirosiMarathona

06/04/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την «αγωνία» της Δημοτικής αρχής, μέσα σε λίγες μέρες, να συνεδριάσουν οι Δημοτικές Κοινότητες με μοναδικό θέμα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Οικονομική Επιτροπή και στις 10/04/2020 το ΔΣ, με κύριο θέμα την τροποποίηση του «Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων», η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» έχει να επισημάνει τα εξής:

Αυτήν τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτε άλλο. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια του Δήμου Μαραθώνα.

Οι ενέργειες του κ. Δημάρχου της πλειοψηφίας του Δήμου Μαραθώνα, και του επικεφαλής των «Νέων Οριζόντων», μοιάζουν σαν την σημερινή βόλτα που έκανε ο κ. Πρωθυπουργός στο «Σωτηρία», για να παραδώσει μάσκες, χειρουργικές ποδιές και άλλον ιατρικό εξοπλισμό, τα αυτονόητα δηλαδή, που έπρεπε να υπάρχουν στα δημόσια ΚΥ και τα νοσοκομεία.

Εν όψει της κορύφωσης της πανδημίας, ο προσανατολισμός των εκλεγμένων οργάνων του Δήμου δεν μπορεί να είναι λες και είμαστε σε κανονικές συνθήκες.

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε προς τα Συμβούλια Κοινοτήτων για την τροποποίηση του «Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων» σαν πρώτη πράξη του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου, τον οποίο και καλωσορίζουμε, θέλουμε να επισημάνουμε το εξής:

Με βάση τον υπάρχοντα Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) τον οποίο έχουν ψηφίσει ο κ. Δήμαρχος και πολλοί σύμβουλοι του σημερινού ΔΣ, δεν προβλέπονται εργάτες νεκροταφείου, κι επομένως αυτό που προέχει είναι πρώτα η τροποποίηση του ξεπερασμένου ΟΕΥ.

Έγκαιρα η «Λαϊκή Συσπείρωση», σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες, είχε επισημάνει ότι οι συνεδριάσεις «δια περιφοράς», πρέπει να περιοριστούν σε προφανώς επείγοντα ζητήματα, με κύρια κατεύθυνση τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» ζητάει για ακόμα μια φορά, να αξιοποιηθούν άμεσα οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν (πχ. τηλεδιάσκεψη) και οι οποίες χρησιμοποιούνται ήδη από το κεντρικό κράτος, την περιφέρεια και κάποιους δήμους. Για τις συνεδριάσεις υπάρχει ζήτημα και με τις υπηρεσιακές επιτροπές (προμήθειες κλπ.), στις οποίες προκύπτει σοβαρό θέμα για τη λειτουργία τους, αν δεν παρθούν μέτρα.

Εάν η Δημοτική αρχή ήθελε να είναι ουσιαστικές οι συνεδριάσεις του ΔΣ, θα έπρεπε να απαιτήσει άμεσα γενναία κονδύλια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και από Ευρωπαϊκούς πόρους, γιατί και μετά το πέρας της επιδημίας, η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο τραγική για τους δημότες μας.

Διπλασιασμό της χρηματοδότησης των δήμων τώρα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Διεκδίκηση νομιμοποίησης των εργαζομένων της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το ίδιο να ισχύσει και σε σχέση με τις καθαρίστριες των σχολείων και άλλων χώρων.

Άμεσα ο Δήμος να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του και να ενισχύσει με ένα πρώτο κονδύλι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο». Να μην αρκείται «στον πατριωτισμό των Ελλήνων», στους σπόνσορες κι ευεργέτες, που μνημονεύουν με «ξένα κόλυβα».

Με αφορμή την «Πανελλαδική Ημέρα Δράσης» στις 7 Απρίλη για την στήριξη της δημόσιας υγείας, που έχει καλέσει η «Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)» και στηρίζει το «Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής», η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» στηρίζει την κινητοποίηση και ζητάει από τα εκλεγμένα όργανα να αποφασίσουν για:

  • Να υπάρξει εξοπλισμός και συνεργεία από την Περιφέρεια και το κράτος, ώστε άμεσα να γίνουν εξετάσεις στους εργάτες γης, που δουλεύουν στα χωράφια του Μαραθώνα, αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό. Οι εξετάσεις αυτές μπορούν να διενεργούνται από εργαστήρια που πρέπει να εξοπλιστούν πλήρως στο ΚΥ Νέας Μάκρης και από τα επιταγμένα, ιδιωτικά, μικροβιολογικά εργαστήρια.
  • Άμεση ενίσχυση του ΚΥ Νέας Μάκρης και των άλλων ΚΥ της περιοχής μας, με 24ωρη πλήρη λειτουργία, εργαστήρια και εξοπλισμό, ώστε να αποσυμφορηθούν τα κεντρικά νοσοκομεία, μετά και την ένταξη του ΚΥ Ραφήνας – Πικερμίου στα Κέντρα αναφοράς.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών (δωρεάν, αρκετά κέρδισαν τα προηγούμενα χρόνια), των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, των ιδιωτών γιατρών.
  • Να γίνονται ιατρεία, από ιδιώτες γιατρούς της περιοχής, στα ΚΑΠΗ ή σε άλλους χώρους του Δήμου, με ραντεβού και πρόγραμμα.
  • Οι ιδιώτες γιατροί να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να πληρώνονται για αυτές από το κράτος.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Τηλ. Επικ.: 6947 46 42 29, 6944 37 34 43

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog: lsmarathona.blogspot.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.