" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η μάχη κατά της φτώχειας πρέπει να κερδηθεί από όλους μας με αλληλεγγύη, όχι με φιλανθρωπία Κύριο

Solidarity

Απανωτά στην πρόσφατη και ακόμα ζωντανή βίαιη αναδιανομή εισοδήματος, από τα κάτω προς τα πάνω. Αμέσως μετά την πρώτη φάση της μεγάλης καταστροφής της χώρας, μίας καταστροφής που θα τη βιώνουμε για τα επόμενα 96 χρόνια (ως συμβατικό της  καθημερινότητας μας όρο), ήρθε και η επόμενη. Αυτή τη φορά έχει τον μανδύα της υγειονομικής κρίσης, όπως πριν φορούσε εκείνον της κρίσης χρέους.

Όποιο μανδύα και αν φορούν οι καταστάσεις που επιβάλλει η άρχουσα τάξη του πλανήτη, προκειμένου να αυξομειώνει την ένταση παραγωγής ή καταστροφής των συσσωρευμένων κεφαλαίων της, αυτοί που πάντα είναι τα θύματα είναι οι λαοί. Οι λαοί που δεν λένε να εννοήσουν πως το αντάλλαγμα, για την –δυτική-  υπερκατανάλωση στα χρόνια που ακολούθησαν τον Β παγκόσμιο πόλεμο, ήταν οι ίδιες τους οι ζωές, το ίδιο τους το μέλλον. Ακόμα και όταν πλησιάζουν στο να το καταλάβουν, η επίθεση σε λογική και συναίσθημα είναι μαζική, από τις ναυαρχίδες της προπαγάνδας που ονομάζονται «συστημικά ΜΜΕ» (ή απλά «μεγάλα ΜΜΕ»)

Μέσα σε αυτόν τον Μεσαίωνα με φορεσιά προόδου ακόμα και η αλληλεγγύη των ανθρώπων, η προσφορά ανθρώπου προς τον πλησίον, γίνεται αντικείμενο ευτελισμού με την μετατροπή της σε ελεημοσύνη. Με τη θρησκευτική ή την κοινωνική έννοια. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της διανομής «ανθρωπιστικής» ή «επισιτιστικής βοήθειας» στα θύματα πολέμων (π.χ.) από τους ίδιους τους θύτες. Τα κράτη που ανοίγουν πολέμους, οργανώνουν δομές υποδοχής προσφύγων που δημιούργησαν οι πόλεμοι τους. Κυβερνήσεις κρατών που φτωχοποιούν τον πληθυσμό, οργανώνουν δομές φιλοξενίας και συσσίτια για τους άστεγους και τους εξαθλιωμένους. Δήμοι που δεν στέργουν στην προστασία της ποιότητας ζωής, της δημοκρατίας, της διαφάνειας και του περιβάλλοντος του δήμου, οργανώνουν συσσίτια για τα θύματα που κατασκεύασε η δική τους έλλειψη πρόνοιας. Πρόκειται για το χειρότερο είδος «βοήθειας». Δεν είναι βοήθεια. Είναι στανική αποζημίωση για να δεχτούν οι άνθρωποι αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους.

Ευτυχώς υπάρχει ακόμα η γνήσια αλληλεγγύη. Αυτή που προέρχεται από τον ίδιο τον λαό και την αυτοοργάνωση του.

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της αυτοοργανωμένης αλληλεγγύης που γέννησε η δράση της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα . Από την ανταπόκριση του στην έκκληση του Γηροκομείου Αθηνών, στην παράδοση τροφίμων στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο,  στην παράδοση τροφίμων σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη (συλλογή και στο Πικέρμι και τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη και τη Λούτσα).

Όπως γινόμαστε μάρτυρες της λαϊκής αλληλεγγύης που στη Ραφήνα εκφράζεται από τη δράση των μελών του συλλόγου ΝΗΡΕΑ, Ο σύλλογος βέβαια πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στις λαϊκές διεκδικήσεις και την προστασία της ποιότητας της ζωής στον τόπο (τα πρόσφατα περιστατικά με την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή είναι ακόμα νωπά)

Nireas

Η λαϊκή αλληλεγγύη –αναφερόμαστε ειδικότερα στον τόπο μας-  βρίσκει αντίκρυσμα και σε μικρές, ευάριθμες ή πολυάριθμες ομάδες δημοτών, που με διάθεση προσφοράς, συμπαραστέκονται στα θύματα των διαρκών (όπως έχουν γίνει) ανθρωπιστικών κρίσεων που πλήττουν τη χώρα και τον τόπο ειδικότερα.

Και εμείς από την Attica Voice υποστηρίζουμε την αυτοοργάνωση και τη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη που δεν αποβλέπει σε ανταλλάγματα και καλούμε και όλους τους φίλους και γνωστούς να την υποστηρίξουν και εκείνοι.

Rouvikonas Rafina

Απόψε Παρασκευή 10/4/2020 - τηλέφωνο 6981 655-665, θα συλλεχθούν είδη πρώτης ανάγκης από τον Ρουβίκωνα στη Ραφήνα, όπως μας πληροφορεί και το site της συλλογικότητας (φωτογραφία)

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Ούτε βήμα πίσω.

Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.

  

Ενδεικτική λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

 Α. Τρόφιμα

Ζυμαρικά

Ρύζι

Πελτές/Σάλτσες

Όσπρια

Κονσέρβες

Καφές/Σοκολάτα/Άλλα ροφήματα

Μπισκότα

Φρυγανιές

Τρόφιμα μακράς διάρκειας

Αλάτι

Ζάχαρη

Ξύδι

Λάδι

 

Β. Είδη καθαρισμού & ατομικής υγιεινής

Υγρά καθαρισμού

Σαπούνια (χεριών, σώματος, μαλλιών)

Αντισηπτικά

Μάσκες

Γάντια

Μωρομάντηλα

Χαρτί υγείας

 

Γ. Φάρμακα

Παυσίπονα

Αντιπυρετικά

Αντιφλεγμονώδη

Αναπνευστικού

* Όχι φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο

* Όχι φάρμακα με μονή ή διπλή γραμμή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.