" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Στολίζουμε και υιοθετούμε το τελευταίο δέντρο Κύριο

Στα τέλη του Νοέμβρη που μας πέρασε αναρωτιόματαν, σαν τον τελευταίο άνθρωπο επί της γης, για το τελευταίο δέντρο του πλανήτη. Σκεφτόμασταν σαν τον τεέυταίο ανθρωπο που στεκόταν μπροστα στο τελευταίο δέντρο και εκείνη τη στιγμή καταλάβαινε την αλήθεια. Καταλάβαινε πως η αλήθεια του δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα ψέμα. Χιλιοειπωμένο και γι' αυτό προσοδοφόρο στους ψεύτες και ζημιογόνο σε όλους τους άλλους. Ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε το τελευταίο δέντρο να περιμένει τη μαύρη μοίρα του, σε έναν κόσμο που μισεί το χώμα και τα λασπωμένα δέντρα του και αγαπά τα στρωμένα καθαρά τσιμέντα.

Σήμερα το μοναχικό δέντρο απέκτησε παρέα. Απέκτησε φίλους και γονείς. Συγγενείς και αδέλφια.Έφτασε μία ανακοίνωση - κάλεσμα από τους ανθρώπους που κατοικούν διπλα του, στο μπλε λιμανάκι της Ραφήνας, οι οποίοι οργανώνουν μία γιορτούλα για την υιοθεσία του μοναχικού, τελευταίου δέντρου.  Την πρόσκληση που λάβαμε τη μοιραζόμαστε με όλους όσοι ανταποκριθήτε και έρθετε μαζί μας για να πάρετε μέρος στο στόλισμα και στη δημιουργία μίας ανθρώπινης ασπίδας που θα το προστατεύσει από τα δίποδα αρπακτικά.

ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝΤΡΟ
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Το έργο που είναι σε εξέλιξη στο Μπλε Λιμανάκι Ραφήνας γίνεται χωρίς καμία περιβαλλοντική αδειοδότηση και άρα είναι παράνομο. Το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα μέχρι σήμερα ήταν πολύ βαρύ. Ο Δήμος μας αποφάσισε να θυσιάσει 36 δέντρα και 13 μεγάλους θάμνους που είχαν γλιτώσει από τη φωτιά του 2018 ενώ οι επιπτώσεις στη γεωμορφολογία του τοπίου, το οικοσύστημα, το μικροκλίμα και τη θάλασσα είναι ανυπολόγιστες.
 
Χάρη στις κινητοποιήσεις των κατοίκων η διάνοιξη μέσα στο Μπλε Λιμανάκι έχει σταματήσει. Συνεχίζεται όμως, αν και με εμφανώς βραδύτερους ρυθμούς, στο ανατολικό πεζοδρόμιο της οδού Καβουνίδου. Εκεί η διάνοιξη του πεζοδρομίου έχει σταματήσει μπροστά στο τελευταίο μεγάλο αρμυρίκι.
 
Υιοθετούμε το τελευταίο αυτό δέντρο και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στις 11:00 το στολίζουμε χριστουγεννιάτικο, εκδηλώνοντας έτσι τη διαμαρτυρία μας για την περιβαλλοντική αυτή καταστροφή και με σκοπό να το σώσουμε από τις μπουλντόζες.
 
Συνάντηση στο Μπλε Λιμανάκι, στη διασταύρωση Καβουνίδου και Προποντίδος.
Μικροί και μεγάλοι φίλοι της Φύσης σας περιμένουμε!! ?
(με τις μάσκες σας φυσικά ? !!)
mpoint
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 17:38

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.