" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;»  Κατά φαντασίαν στρατηγοί σε απόσυρση και οι  η αναβίωση των κομματικών / παραταξιακών λοχαγών. Κύριο

Στις 26 Νοεμβρίου 2019, σε πρωινή εκπομπή του καναλιού ΣΚΑΪ, ο 80χρονος πολιτευτής της ΝΔ Κ. Πατέρας, ο οποίος αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου του διορισμού του ως διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον υπουργό Κικίλια, έδωσε την αληθινή διάσταση των σχετικών με την υπόθεση  γεγονότων. Πέρα από υπερβολές και με αφοπλιστική ειλικρίνεια (τι απαίσιο κλισέ το να αισθανόμαστε αδύναμοι μπροστά στην αλήθεια). Μας γνωστοποίησε πως:

«……….. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα ένα στρατό δικό μου στα Τρίκαλα»  προσθέτοντας ότι είπε στον Μητσοτάκη «….θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις……» όπως και έγινε δια χειρός και υπογραφής υπουργού Κικίλια, ο οποίος εκτέλεσε την εντολή και υπόσχεσξ Μητσοτάκη.

Η κατάσταση αυτή, του «ξέρεις ποιος είμαι γω» ποιμένα που κουμαντάρει το κοπάδι του κστά τις επιταγές του «αρχηγού – προέδρου» στον οποίο θα κληθεί να παράσχει υπηρεσίες, ήταν ανέκαθεν η χυδαία  πολιτική πρακτική στα υποβαθμισμένα πολιτικά της Ελλάδας, πράγματα. Και αν στην μεγάλη κλίμακα της διακυβέρνησης της χώρας, οι άνθρωποι αυτοί αντιστοιχούν σε μεγαλοκτηνοτρόφους, αφού έχουν μεγάλα κοπάδια – ψηφοφορικούς στρατούς στη διάθεση τους, στην μικρότερη κλιμακα, των δήμων και περιφερειών, αρκεί να είναι διαχειριστές μικρών μαντριών, μερικών εκατοντάδων ΖΜ*. Τότε ο νομέας αυτής της μικρής μονάδας, της μικρής φάρμας θεωρεί εαυτόν μεγάλο. Ρυθμιστή ζωών και πραγμάτων. Παράγοντα του τόπου και κανονάρχη του τρόπου που πρέπει να συμπεριφέρονται οι μικροί, οι αθώοι και οι ενδεείς που «έχουν ανάγκη την συμβουλή και τον κανόνα του».  Όποιος δεν χρειάζεται τον κανονάρχη είναι αποδιοπομπαίος. Αν το δηλώνει κιόλας, είναι κοινωνικό βδέλυγμα και κατακεραυνώνεται από την Αυθεντία.

Nireas

Στην μικρή, την τοπική μας κλίμακα

Είναι βαρύ και ανθυγιεινό το να δεχτεί κανείς  τα βλήματα του λόγου  των αυθεντιώkeraia kinitis tilefoniasν αυτού του τύπου,  σε συχνότητα πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Φροντίζουν όμως οι ειδήσεις, με την πορεία που έχει πάρει ο κόσμος σήμερα, να μας εξοικειώσουν, να μας ρίξουν σε αφασία και αδράνεια. Με κωμικούς πιο επικίνδυνους από τον Τζόκερ της δημοφιλούς ταινίας που έσπασε ταμεία πρόσφατα, όπως ο Trump, ο Johnson, o Orban, ο Salvini  ή ακόμα και ο εθνικός κουμπάρος Erdogan, έχουμε αποκτήσει ανοσία στις διαρκείς προσβολές που δέχεται η λογική μας. Στην παγκόσμια, την εθνική αλλά και την τοπική κλίμακα. Το διαπιστώσαμε και στις 28/11/2019, σε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  Ραφήνας Πικερμίου, όπου κάτοικοι της γειτονιάς του Νηρέα συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν τη βοήθεια το δήμου ώστε να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης κι άλλης κεραίας κινητής τηλεφωνίας ανάμεσα στα σπίτια τους.

Επρόκειτο για ένα ξεκάθαρα  κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, όπου μία γειτονιά δεν θέλει την υποβάθμιση της ζωής της. Ενώ αρχικά και σε τακτικά επαναλαμβανόμενες δόσεις εισέπρατταν «κατανόηση» από τη δημοτική αρχή και πλειοψηφία, παράλληλα δέχονταν και πυρά των αυθεντιών της, εξ αφορμής μίας «μελέτης» του Πολυτεχνείου, που μετρούσε επίπεδα ακτινοβολίας και βέβαια του μανιφέστου του δημάρχου πως «νομότυπο = νόμιμο = ασφαλές για την υγεία» (…...)

"Ξερετε ποιος είμαι ‘γω;"

Πέρα του ότι η μελέτη βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, λόγω της αναξιοπιστίας της, ακόμα και στις μετρήσεις των φυσικών αποστάσεων, το ζήτημα είναι άλλο.  Το ζήτημα είναι ότι οι κάτοικοι δεν ήθελαν την κεραία στη γειτονιά τους.  Δεν είναι τεχνικό το πρόβλημα.  Είναι αμιγώς κοινωνικό και  πολιτικό, είτε αρέσει είτε όχι. Η δημοτική αρχή μη κατανοώντας την αμιγώς κοινωνική και πολιτική φύση του θέματος, αφενός:

Κατέβασε ένα μανιφέστο «τεχνικής φύσεως» με άπειρα λάθη ακόμα κα στις μονάδες μέτρησης, το οποίο δεν έλυνε το πολιτικό πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η κεραία. Ετσιθελικά και με σοφιστείες περί «τήρησης της νομιμότητας» αλλά και του τύπου «η υγεία των κατοίκων προέχει» προωθούσε τον σχεδιασμό της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας απέναντι στη βούληση των κατοίκων.

Αφετέρου, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, συμπεριφερόμενοι ως «παραταξιακά μαντρόσκυλα» και με κορωνίδα του πνεύματος και του  λόγου τους το «ξέρεις ποιος είμαι ‘γω;»  προσέβαλαν με απαράδεκτο τρόπο δημότες και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.  Επρόκειτο  –όπως άλλωστε συνήθως γίνεται-  είτε για αποτυχόντες πολιτευτές (άλλοτε διορισμένους λόγω κομματικής ταυτότητας), είτε κομματάρχες που λαμβάνουν κομματική τιμή, κυβερνητικές θέσεις ειδικών συμβούλων υπουργών. Επρόκειτο δηλαδή για κομματικά στελέχη του επιπέδου που η πάλαι ποτέ πασοκική αργκό αποκαλούσε «λοχαγούς». Με κραυγές και υψωμένο δάχτυλο καταδίκαζαν τη στάση των κατοίκων που δεν ήθελαν την κεραία στο σπίτι τους και δεν πείθονταν από τις αμφίβολης πιστότητας μετρήσεις ή από την ….οικοδομική άδεια (…)  που είχε εκδοθεί από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου.

Gigas 

Επιτέθηκαν σε δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης γιατί δήλωσε μη ειδήμων και ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να κρίνει το αν η κεραία επηρεάζει την υγεία των κατοίκων (και όχι τη νομιμότητα της οικοδομικής άδειας).

Επιτέθηκαν και σε άλλο δημοτικό σύμβουλο που τους ζήτησε να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία των κατοίκων και να σταθούν απέναντι στην τοποθέτηση της κεραίας.

Επιτέθηκαν και σε αρχηγό παράταξης της αντιπολίτευσης εγκαλώντας τον και ρωτώντας τον να απαντήσει που ήταν τα χρόνια που στήνονταν οι κεραίες που ήδη υπάρχουν.

Οι επιθέσεις τους επεκτάθηκαν και προς τους δημότες και  χαρακτηρίζονταν από το μεγεθυμένο ΕΓΩ τους –που επαναλαμβανόταν μάλλον υπερβολικά ακόμα και γι’ αυτούς.

Επιτέθηκαν σε δημότες που είχαν έρθει να ζητήσουν τη βοήθεια τους..

Ήταν μία συνεδρίαση που γέννησε άπειρα ερωτηματικά για το που βαδίζει αυτός ο δήμος, που τον αναγκάσουν να βαδίσει αυτές οι ομάδες συμφερόντων που σιγά σιγά, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο θολό τοπίο του μέλλοντος της Αττικής.  Ομάδες που άρχισαν πια και παίρνουν σχήμα και μορφή και αποκτούν αδιαμφισβήτητη ταυτότητα.

Ήταν μία συνεδρίαση που είχε ένα και μοναδικό θέμα. Την εμπέδωση από τους δημότες πως δεν έχουν πια λόγο. Μιλούν οι αυθεντίες γι΄αυτούς.

Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί, ρε;

Διαβάστε και

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ζώνουν τις Μαρίκες. Όχι στη μοιρολατρεία και την παθητική στάση

___________________________

ΖΜ = ζωική μονάδα = ένα ζώο ενός κοπαδιού ή μίας μεγαλύτερης μονάδας εκτροφής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 13:24

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.