" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Προσβολές και νουθεσίες από έναν αδιάφορο Κύριο

Xanaxtypise

Είναι τοξικό το να διαβάζει κανείς αναρτήσεις ανθρώπων που «αγανακτισμένοι και έμπλεοι οργής» (sic), χαρακτηρίζουν γραπτώς και απευθυνόμενοι προς το κοινό, εφήβους μαθητές ως αλήτες, ως  «εκπροσώπους της αλητείας». Μάλιστα το πράγμα γίνεται τοξικότερο, όταν είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο χαρακτηρίζουν έτσι ανήλικους εφήβους. Φυσικά δεν είναι άλλος, από το να επιδείξουν  την «συμπόνοια τους για τη ζημιά που προκαλούν οι αλήτες στον τόπο και στη ….χορηγία»

Λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το συνημμένο πιο πάνω screenshot όπου ο γνωστός εκτελεστής της γλώσσας και τιμητής των πάντων, ξαναχτύπησε. Υπεραμυνόμενος της χορηγίας της βαφής, πρόσβαλε πάλι  τον χορηγό, σφάλλοντας –ως συνήθως- στην ορθογραφία του ονόματος του. Και βέβαια ούτε αυτό το διορθώνει μία συγγνώμη, ούτε όμως και τα χρήματα, όπως διατείνεται για την αποκατάσταση των βαφών,  ο προστάτης των λευκών και φαιών τοίχων της δικής του, της περιορισμένης σε αυτά, νομιμότητας. Αυτό θέλει επανάληψη των μαθημάτων της ελληνικής γραμματικής και ειδικότερα, της ορθογραφίας αλλά και της γεωγραφίας. Για την πρόληψη των (βέβαιων) μελλοντικών σφαλμάτων χρειάζεται επανάληψη των 3 τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Ίσως τότε να λάβει ερέθισμα και να μάθει να φέρεται σε εφήβους. Να μάθει, αν δεν έμαθε μέχρι τώρα, πως η «υποταγή» των εφήβων είναι η χειρότερη επιλογή για το μέλλον μίας  κοινωνίας. Ούτε φυσικά "τα μάτια" (οι κάμερες) προσφέρουν παιδαγωγική εμπειρία και παράδειγμα προς μίμηση

Εκτός από το γνωστό λάθος με το όνομα του χορηγού (άραγε ο ΜΥΤΙΛΙΝΑΙΟΣ κατάγεται από τη ΜΥΤΙΛΗΝΗ;), έχουμε και το άλλο καταπληκτικό συντακτικό, του συνδυασμού των τρίτων προσώπων, ενικού και πληθυντικού, συντεταγμένα  στην ίδια φράση:

Δεν προλάβαμε να απομακρυνθεί από τη μνήμη μας……

Αλλά και την απαράδεκτη προσβολή στη μνήμη μας πως,

Η αδιαφορία δυστυχώς είναι η πιο επικίνδυνη ασθένεια. Απλώνεται ως πανδημία (sic) που σιγοτρώει τους κόπους αυτών που δημιουργούν (καρά - sic)

Ότι ακριβώς θα μπορούσαμε να λέμε για την αδιαφορία που έχει καταφάει τον Βαλανάρη, από τα μπάζα που είναι ακόμα πεταμένα εκεί από την αδιαφορία του ίδιου του δήμου και που παρότι έχει λάβει εντολή αποκομιδής από την περιφέρεια, αυτός αδιαφορεί (προφανώς θύμα κι αυτός της ίδιας πανδημίας με την οποία μας ….νουθετεί!!!)

Για να νουθετήσει κάποιος  εφήβους και να τους μυήσει στο ενδιαφέρον για την κοινή εμπειρία, πρέπει να μην είναι πρώτα απ’ όλα ο ίδιος ..αδιάφορος

UPDATE - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:30

Πληροφορηθήκαμε πως ο "σοφολογιώτατος δικαστής Ντρεντ" έκανε και άλλη ανάρτηση, πάλι με ελληνικούρες και διαπνεόμενη από "ιερή αγανάκτηση". Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με ανθρώπους που είναι αδιάφοροι στα όσα αφορούν τα δικά τους αμαρτωλά πεπραγμένα αλλά προσποιούνται τους "αδέκαστους" τιμητές στην πλάτη των αδυνάμων. Όμως η χρήση του επιθέτου "δεικτική" στη θέση του ορθού δηκτική στάση (στάση που δαγκώνει, -δήγμα = δάγκωμα) ίσως να υπαινίσσεται  τη στάση ζωής αυτού που "δείχνει", που καταδεικνύει, τη στάση του καταδότη που δείχνει τον αντιφρονούντα προς τα κελεύσματα της εξουσίας (!).

Άλλωστε είναι γνωστό το ότι η γλώσσα συνήθως σκοντάφτει πάνω στην αλήθεια.

UPDATE post

 Και οι αποδείξεις της ουσιαστικής αδιαφορίας για τα αμαρτωλά πεπραγμένα, στην επόμενη φωτογραφία (και όχι μόνο)

20200602ValanarisDump2

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.