" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Επιτροπή Αλληλεγγύης σε Διωκόμενους για την Ελευθερία σε Κινητοποιήσεις: Η κυβέρνηση προκαλεί με τα πρόστιμα και την αύξηση τους Κύριο

EpAll

https://mazistonagona.blogspot.com -  fb: Μαζί στον αγώνα 

H Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους για την Ελευθερία σε Κινητοποιήσεις, εξέδωσε στις 16/1/2021, την παρακάτω ανακοίνωση, αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης που  συστηματικά επιτίθενται στα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους. με πρόσχημα την "μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης της COVID-19". 

 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ

ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ

 

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ., Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή στις 15/1 ανάγγειλε πιο εντατικούς ελέγχους και αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 € λέγοντας «Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορούμε να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας».  

Ενώ μετά την κατακραυγή δήλωσε στη Βουλή  ότι  «ως μια ένδειξη καλής  θέλησης και εμπιστοσύνης είμαι διατεθειμένος να κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ για μια βδομάδα», ενώ λίγο αργότερα «Σε μία κίνηση, να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε από τους πολίτες τη συμμόρφωση με γνώμονα τη λογική, τη συλλογική ευθύνη και όχι το φόβο του προστίμου, θα κρατήσουμε το πρόστιμο για τις επόμενες δέκα μέρες εκεί που είναι σήμερα και θα αξιολογήσουμε μετά τι πρέπει να γίνει». Μεγάλη η φιλευσπλαχνία του Μητσοτάκη προς τους υπηκόους του. Και αν την επαναφέρει, πάλι ο λαός θα φταίει που δεν έχει ατομική ευθύνη, σύμφωνα με το σλόγκαν της κυβέρνησης.

Η αστυνομική διαχείριση της πανδημίας με απαγορεύσεις της κυκλοφορίας πρόστιμα και διώξεις, συνδυάζεται με την οικονομική τρομοκρατία των εξοντωτικών προστίμων, αλλά δεν μπορεί να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες  για την πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία. Η επιβολή εξοντωτικών προστίμων από την αστυνομία με την υπερεξουσία να εξετάζει η ίδια και τις ενστάσεις για τις πράξεις επιβολής τους είναι αντιδημοκρατική. Η αναλγησία είναι  αβάσταχτη όταν, ακόμα και τώρα πριν την αύξηση, το πρόστιμο υπερβαίνει το μισό του κατώτερου καθαρού μισθού. Ενώ, το ύψος του ήδη είναι πολλαπλάσιο από όσα ισχύουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε., που έχουν και ψηλότερους μισθούς και χαμηλότερη ανεργία, φτάνοντας το ανώτερο στα 150 €.

Η κυβέρνηση στρέφεται ευθέως ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με ένα ακόμα τρόπο για το ξεζούμισμά μας. Οι καταγγελίες για αστυνομικούς που στήνονται έξω από εργοστάσια την ώρα που σχολούν οι εργάτες για να επιβάλλουν πρόστιμα, για την αυθαίρετη και εκδικητική επιβολή προστίμων σε νέους σε λαϊκές γειτονιές είναι πολλές. Ενδεικτικό της έκτασης της αφαίμαξης είναι το ανακοινωθέν της ίδιας της αστυνομίας ότι από 7 Νοέμβρη μέχρι 15 Ιανουαρίου έχει επιβάλλει 82.068 πρόστιμα για «άσκοπη» μετακίνηση και 28.693 πρόστιμα για «σωστή χρήση μάσκας» ή μη τήρηση αποστάσεων, συνολικού ύψους 29,8 εκατομμυρίων €.

Στόχος να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρομοκράτησης ανέργων, νέων, εργαζόμενων ώστε να μην τολμούν να ξεμυτίσουν ούτε για τα αναγκαία, αλλά πολύ περισσότερο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στο δρόμο.

Χρειάζεται να τους σταματήσουμε πριν να είναι αργά. Εκμεταλλεύονται την πανδημία ως πρόσχημα για την περιστολή ελευθεριών και το μεγαλύτερο ξεζούμισμα του λαού.

  • Καμιά σκέψη για αύξηση των προστίμων. Κατάργηση των προστίμων.
  • Όχι στην αστυνομική διαχείριση της πανδημίας. Μέτρα για την υγεία. Όχι στην απαγόρευση της κυκλοφορίας.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις για τις κινητοποιήσεις, να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες για τους συλληφθέντες και να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα.
  • Όλες και όλοι το Σάββατο 6/2 στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα για το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, για να παύσουν οι διώξεις και να διαγραφούν και να σταματήσουν τα πρόστιμα.

 

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

https://mazistonagona.blogspot.com         fb: Μαζί στον αγώνα

 

Το PDF της ανακοίνωσης, ακολουθεί

Loading...

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:22

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.